perjantai 22. huhtikuuta 2022

Herkullinen juustokakku (+ mansikoita tottakai!)
















Kun lapset jotain pyytävät niin äitihän toteuttaa toiveen. Onneksi tämänkertainen toive oli sen verran 'simppeli', että tämä kotileipurikin onnistuu. Tai ainakin joten kuten onnistuu. ;) Perheen nuori neiti oli pyytänyt juustokakkua jo useampaan otteeseen ja tänään lähdin jo aamuvarhaisella kauppaan hakemaan rahkaa sekä tuorejuustoja. Aamuisin on muutenkin paljon kivempi käydä kaupassa, ei tarvitse hikoilla tungoksessa. Ennen pääsiäispyhiä ruokakaupat olivat niin tukossa, että sinne ei tehnyt mieli mennä. Eräs ruokakauppa joka on tosi hyvä niin laadultaan kuin valikoimaltaan, mutta sinne on hieman matkaa meiltä, joten sen takia en käy siellä hirveän usein. Ja jos satun eksymään sinne perjantaina tai lauantaina, on ryysis sen mukainen, että muistan taas, miksi en käy siellä joka viikko! :D Tykkään ostaa vähän kerrallaan ja käydä vaikka useamman kerran viikossa kaupassa, koska meidän jääkaappi on todella pieni. (Edellisessä kodissa kakkosjääkaappi oli autotallissa.)

Kävin tilaamassa myös yhden sormuksen! Minulla on kaunis joululahjaksi saatu sormus, mutta joka on ehkä himpun verran liian iso. En halua kuitenkaan sitä pienentää, jos kesän tullen, sormien turvotessa sormus olisi taas istuvampi. Koruseppä tekee minulle simppelin platinaisen, ohuehkon sormuksen jota voin aina käyttää tämän näyttävämmän sormuksen kera. Samaisen kultasepän luona olen käynyt muutamia kertoja aiemminkin, puhelias ja hauska mies, hänen liikkeessä on ilo asioida. :)



Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua! Mitä suunnittelmia? Ehkä juustokakun leipomista?






100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 prk (500 g) rahkaa
2 rasiaa (yht. 400 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua (käytin appelsiinimehua)
2 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja (käytin maissitärkkelystä)
5 kananmunaa


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja jauhot johon sekaa on lisätty leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.

Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla. (Oma vuoka on cm) Taputtele kakkutaikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.


Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle.


Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Tarvittaessa peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. (Kannattaa antaa jäähtyä kunnolla. Olin malttamaton ja taikinaa jäi kiinni vuoan reunoille.)


 

4 kommenttia:

  1. Lasten pyynnöt äiti kyllä toteuttaa, olivat lapset sitten minkä ikäisiä tahansa 🤣Näin ainakin meillä 🤣
    Ihanan herkullisen näköinen on juustokakkusi! Tykkäänkin ehkä vielä paremmin paistetusta juustokakusta kuin hyydytetystä. Ja sopii kasvissyöjillekin liivatteetomana.
    Aurinkoista viikonloppua teille ☀️💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle! 🥰 Ja äidit ja isät varmasti täyttävät lasten toiveet, oli kysyjä sitten 4 v. tai 44 v. 😊🥰 Aurinkoa teillekin ja rentouttavaa viikonloppua! 🌻🌼

      Poista
  2. On kaunis ja varmasti myös maistuva kakku. Juusto sekä hyydykekakut ovat hyviä. Ja varmasti kaikille löytyy maku mistä tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😍 Kiitos paljon! Ja kyllä, reseptejä on pilvin pimein ja on vaikeuksia valita, että minkä kokeilisi seuraavaksi. 🙂😄

      Poista