lauantai 22. huhtikuuta 2023

Herkkusienisalaatti







H  a  u  s  k  a  a   lauantaipäivää!

Köh. Köh. Meillä kävi Suomi-vieraita ja sen jälkeen minä sain kevätflunssan. Yksi vieraista oli kipeänä jo meille tullessa ja vaikka yritin pestä ja desinfioida käsiä sekä ottaa hieman etäisyyttä, menin sitten kuitenkin sairastumaan. Lapset olivat koulussa ja mies töissä, mutta minä toimiessani matkaoppaana sain sen pöpön. Mutta eihän näille voi yhtään mitään! Kevätflunssa on aika tuttu juttu. Aluksi kurkku oli aika kipeä ja tunsin olevani puhkipoikki väsynyt. Myöhemmin ääni käheytyi ja sitten tuli nuha. (Nuha voi olla siitepölyallergiaakin!) 

Mutta ei näiltä kevätpöpöiltä voi oikein välttyäkään. Nyt vieraat ovat kotona ja toivottavasti monta kokemusta rikkaampana. Kevätsääkin oli oikein kelvollinen ulkoiluun ja paikkoihin tutustumiseen.

Mies on putsaillut ja puunaillut koko aamun parvekkeella. On pessyt grillin sekä tason jonka päällä grilli on. Hän myös lannoitti ruusut ja muut parvekkeen kukat sekä kasteli kaikki kasvit. Aurinko helottaa kirkkaalta taivaalta ja minä olen istuskellut parvekkeella ristikkolehteni kanssa. Nypin kuolleet kukat pois, mutta muut duunit olen jättänyt miehelle. Olen katsellut lehteni takaa, kun mies on uurastanut. ;) 

Kurkku ei ole enää kipeä ja seuranani on vain nuha. Lapset sekä mies pysyneet terveinä. Eli kaikki ihan hyvin!


P.S. Kuvassa salaatti parin viikon takaa...kuva taitaakin kertoa, että mitä salaatti sisältää...Tuoreet herkkusienet paistoin pannulla ja kaadoin lämpimänä salaatin päälle. Viinirypäleet ovat aina hyvä jälkkäri!

 

2 kommenttia:

  1. Piakaista paranemista. Toivottavasti nyt sinun virustautikierteesi vihdoin loppuvat, kun tämä kolea ja sateinen kevät vihdoin vaihtuu Wonnemonat toukokuuksi. Reagoin tänä vuonna vahvasti hasselpähkinän ja lepän siitepölyyn ja luulin niitä ensin virusnuhaksi. Asuintaloni edessä kasvaa vanha ja iso hasselpähkinäpensas. Ostin sitten apteekista antialleria-tabletteja ja otin niitä muutaman päivän. Parhaillaan on kiivain koivun kukinta-aika, mutta en reagoi siihen juurikaan. Välillä vain aivastuttaa ja nenä vuotaa. Minulle ei ole ollut tarvetta tehdä allergiatestiä, kun kokemuksesta tiedän nuo allergeenit. Wonnemonat´ia ei voi kääntää suomeksi. Etymologisesti se johtuu eläinten päästämisestä laitumelle, (Wonne> Weide - laidun). Toisaalta se on niin ihana, kun kaikki kukkii, myös romanttihen rakkaus, Wonne - autuus. Toivotan rakkauden kukkia kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle! Tänään on ollut tarpeen, että nenäliina on ollut lähellä, mutta muuten olo on ollut ihan jees. Ja kyllä tässä meidänkin ympärillä sen verran kasvaa kaikenlaista puuta sekä pensasta, että voi olla, että olen saanut flunssan oheen allergiaoireita. Mutta niiskuttelulla tai lääkkeillä tästäkin selvitään. Mukavaa maanantai-iltaa sinne! 🌺🌺🌺

      Poista