Ei ole voileipää eikä sämpylää nenän edessä, kun tätä postausta kirjoitan. Eli pitäisikö ensin tehdä pieni välipala ennen kuin lähden purkamaan tätä aihetta...
Olen huomannut saksalaisten leipärakkauden ja eihän siinä mitään pahaa ole. Voisi olla paljon huonompiakin intohimon kohteita.
- Eräs ystävätär tilaa joka viikko itselleen leivän luomukaupasta (=Bioladen, niitä on täällä varsin paljon). Hän ajaa toisesta kaupungista asti hakemaan sen. Vaikka lähempänä sijaitsisi varmasti kymmenen leipomoa ja viisitoista ruokamarkettia. Mutta ne muut eivät kelpaa, leivän pitää olla juuri tämä tietty! Eli laatu ja maku ratkaisee, ei sijainti.
- Ja itseasiassa tiedän toisenkin henkilön joka suosii tämän luomukaupan leipiä...Eivätkä varmasti ole ainoat.
- Jos aamupalalla mielii kunnon sämpylöitä, mutta ei tee mieli kiskoa housuja jalkoihin, apuun rientää sämpylätaksi eli Brötchen-Taxi. Eli saat tuoreet leipomukset suoraan ruokapöytään astumatta itse kodista ulos. En ole koskaan itse kokeillut, olen vain kuullut ja lukenut. Mutta idea on aika mahtava! Lieferando & Wolt tuo illallisen ja Brötchen-Taxi aamupalan.
- Saksalaisen leipä-insituutin mukaan Saksassa myydään päivittäin 3000 erilaista leipää ja leivonnaista. Ja Saksan vanhin keipomo on kuulemma 450 vuotta vanha? Huh! Siinä on keritty leipoa jos jonkinlaista ja kokeiltu kaikki reseptit.
- Ja hei, miten sanotaan saksaksi iltapala? Abendbrot, iltaleipä. Aiemmin iltaruoka on ollut monesti pelkkä voikkari kinkkusiivulla siitä tämä nimitys. Lounalla on syöty lämmin ruoka ja illalla vain jotain pientä.
- Tunnen henkilön (ei saksalainen) joka oli hieman loukkaantunut naapurilleen joka oli iltapalalla tarjoillut voileipiä ja teetä. Hän oli odottanut jotain täyttävämpää ja ruokaisampaa. Hän ei ollut vaan ymmärtänyt, että naapuri oli kirjaimellisesti tarkoittanut tarjoavansa iltapalaksi leipää.
The bread and baking traditions of Germany have been shaped by the geography and climate of the individual regions, as well as by the country’s eventful history. From the famous soft pretzels to nutritious wholemeal and rye-wheat bread all the way to rusks and pumpernickel, Germany has bread to suit every taste. It is produced using a wide variety of grains – chief among them wheat, rye and spelt – and methods handed down through the generations. Those who prefer their baked goods somewhat sweeter are also spoilt for choice, with Hamburg’s franzbrötchen pastries, Berlin’s doughnuts and the internationally acclaimed stollen cake from Dresden just some examples of what’s on offer. Lähde: www.germany.travel
Tämä leipäintoilija menee laittamaan leipää ja teetä lounaaksi. ;)
Olin vallan unohtanut tämän blogin mutta nyt alan taas seuraamaan, on kiva lukea ulkosuomalaisen juttuja. Ja Saksassa paljon reissanneena olen myös huomannut tuon leivän tärkeyden heille😏 itse voisin elää (melkein) pelkillä leivillä🙂terkkuja Turusta t. Ritva
VastaaPoistaKiva, että löysit minun pienen blogini pariin. Nyt on ollut taas kaikenlaista häslinkiä ilmassa ja siksi on ollut pidempi blogitauko. Palaan taas blogiin vielä tällä viikolla. Hyvää vappua Turkuun! 🌺🌺
Poista