tiistai 25. heinäkuuta 2017

Lomalta palaajan fiilikset...

En halua enkä aio verrata Suomea Saksaan tai Saksaa Suomeen. Haluan enemmänkin vain kirjoittaa ylös tuntemuksiani siitä millaista on olla pienen tauon jälkeen taas Suomessa ja mitä huomioita teen lomani aikana. Käymme kuitenkin lomilla Suomessa joten ei ne asiat tuosta noin vaan unohdu, mutta asiat, ihmiset, ja etenkin maailma muuttuu hurjasti ihan koko ajan.



- On se kumma tunne, kun saa kuunnella radio-ohjelmia omalla äidinkielellä. Ymmärrät jokaisen (melkein, heh) vitsin ja heiton. Huomaat puheessa sarkasmia tai murteita. Ohjelmien ja musiikin välissä olevat mainokset ovat ihan yhtä ärsyttäviä kuin Saksassakin, heh! Niistä ei pääse yli koskaan. :) Missään!



- Miten paljon voi olla valinnavaraa esim. leikkeleissä??? Kun astun pienen tauon jälkeen Citymarkettiin tai Prismaan huokaisen vaikkapa siellä leikkelehyllyillä, kun hylly toisensa jälkeen vaan notkuu paketeista ja eri merkkisistä tuotteista. Varmasti Saksassakin on paljon sitä ja tätä, mutta jostain syystä Suomessa kaikkea on niin pirusti! Voi toki olla, että mielipiteeni olisi eri, JOS asuisimme hieman isommassa kaupungissa. Vaikka toki olen minä isommassakin kaupungeissa vieraillut, mutta asuminen on aina tyysti eri asia.



- Suomalaisten hiljaisuus. :) Ja en tarkoita tätä pahalla, en missään nimessä. Esimerkkinä kerrottakoon kuinka olin 'olevinaan' naistenhuoneeseen vievässä jonossa. Siinä seisoi joku rouvashenkilö aivan oven ulkopuolella. Minä katsoin rouvaa ja hymyilin hänelle ja jäin odottamaan siihen hänen taakseen. Meni todella kauan kunnes nainen minulle hiljaisella äänellä kertoi, että hän ei ole lainkaan jonossa. Eihän siinä mitään, ei pahempaa sattunut :D mutta muun maalainen olisi tehnyt jo asiasta numeron ja kovaan ääneen kailottanut, että mitäs hittoa minä siinä seioskelen ja painu veskiin siitä! (Hieman karrikoiden kirjoitettu, ymmärrättehän. :))



- Huolta-asemien WC:t ovat ilmaisia ja supersiistejä! :D Kun Saksassa pysähdyt huoltoasemalle se joko on maksullinen ja todella puhdas ja hyväntuoksuinen tai sitten se on ilmainen ja kunto on mitä on. (Omat kokemukset) Kun taas Suomessa pysähdyt ABC-asemalle ostamaan karkkia...ei, kun matkaevästä ja käyt putipuhtaassa naistenhuoneessa etkä pulita siitä senttiäkään! (Saksassa joiltakin huoltamoilta (maksulliset WC-tilat) saat kuitin jolla saa pienen alennuksen huoltamon kahvilan tuotteista. Eli loppujenlopuksi itse pissareissu ei ole maksanut juuri mitään. Me kyllä todella harvoin syödään Saksassa huoltamoilla, Suomessa ABC-aseman pizzat on tullut syötyä monta kertaa matkan teon aikana.)




Taas jotakin pientä pohdintaa tähän tiistai-iltaan. ;)


2 kommenttia:

  1. Näihin ajatuksiin yhdyn täysin. Meissä suomalaisissa on jotain hiukan erilaista. T.Maija Myrskyluodolta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Tällaisia asioita tulee paljon mietittyä, kun asuu ulkomailla, mutta kuitenkin silloin tällöin vierailee kotimaassaan. Saa hieman etäisyyttä asioille. Meissä kaikissa kansoissa on jotain erilaista ja uniikkia. :)

      Poista