maanantai 25. lokakuuta 2021

Spanakopita (kreikkalainen feta-pinaattipiiras) ja amerikkalainen juustokakku

 











Mitä sun lokakuiseen maanantaihin kuuluu?


Nyt on luvassa illan hämärässä otetut kuvat. Mutta koska leivonnaiset onnistuivat ja maistuivat, haluan jakaa reseptit kuvien laadusta huolimatta. :)


Kreikkalainen ystävätär on tarjonnut tätä 
filotaikinaan käärittyä ihanuutta monet kerrat ja 
nyt halusin kokeilla tehdä itsekin. Ohjeita 
löytyy pilvin pimein ja myös suomenkielisiä 
(ei tarvitse etsiä kreikka-suomi -sanakirjaa) ja 
minäkin kehittelin useammasta reseptistä tämän 
meidän piirakan. Maistui oikein makoisalta 
ja varmasti teen toistekin!


Juustokakku oli tyttären aikaansaannos ja mitä 
maittavin jälkiruoka feta-pinaattipiirakan jälkeen. :)

Tämäkin ohje sai inspiraation useammasta eri 
ohjeesta.



Spanakopita

2 pkt fetaa
pakastepinaattia 
(minulla oli 2 kpl 120 g paketteja)
pari sipulia
pari kananmunaa
pippuria
valkosipulijauhetta
filotaikinaa
öljyä tai sulaa voita
(seesaminsiemeniä)


**********

Sulata pinaatti ja siivilöi ylimääräinen neste pois.
Tai purista puhtaan keittiöpyyhkeen sisällä.
Pilko sipuli ja kuullosta öljyssä.
Sekoita pinaatti, feta, mausteet, kananmunat sekä sipuli yhteen.

Nosta filotaikinaa vuokaan ja voitele jokainen 
levy ohuelti öljyllä tai voisulalla.  
Kaada sitten täyte ja laita loput filotaikinat kanneksi, 
voitele ja koristele seesaminsiemenillä halutessasi.

Paista 175 asteessa, n. 40 min.




Amerikkalainen juustokakku

Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia

Täyte
2 rs maustamatonta tuorejuustoa 
(yht. 400 g)
1 prk kermaviiliä
1 dl kermaa
4 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
sitruunakuoriraastetta (minulla oli 
sellainen valmis Dr. Oetker pussi)
1 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja


***********

Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan. Vaahdota 
pehmeä voi ja sokeri yhdessä. Lisää joukkoon kananmuna. 
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. 
Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa, n. 1 h.
Maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä, 
jääkaappikylmänä. ;)



6 kommenttia:

  1. Hyvät ohjeet, kiitos jakamisesta! Juustokakun teen gluteenittomana, onnistuu varmaan tuolla ohjeellasi.

    VastaaPoista
  2. Oi, mitä herkkuja teillä on ollut 😋Pitää joskus kokeilla tuota fetapiirakkaa. Kiva idea vaikka tuleviin pikkujouluihin 😃
    Minä olen tänään haravoinut pihaa. Hiukan jäi vielä kesken.
    Mukavaa alkanutta viikkoa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sinulle myös! 🧡🧡🧡 Meillä on ollut niin sateista, että päivä on pitkälti kulunut sisätiloissa. Mukavaa loppuviikkoa! 🍁🍁

      Poista
  3. Kiitos vinkeistä ja ohjeista 🤍 Herkulliselta vaikuttavat 🤍 Mukavaa syksyisen viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle! 😊😊 Mukavaa lokakuun loppua & maanantai-iltaa. 🧡🍁

      Poista