tiistai 30. elokuuta 2022

Grilliruokaa vieraille (ja mm. perunasalaattia)

Heippa! Me grillailimme viime viikonloppuna kaveriemme kanssa. Lähetimme kutsut paria päivää aikaisemmin. Emme siis stressaanneet asiasta kovinkaan montaa päivää. :D Kaikki tarjottavat olivat sellaisia, että sain ne valmistettua joko nopeasti ennen vieraiden saapumista tai edellisenä iltana. Lapset olivat myös suurena apuna! Kuorivat mm. perunoita ja tytär leipoi suklaatortun ihan yksinään. Eli, kun porukalla tekee tarjoiltavat ja yhdessä hieman kohennetaan kodin nurkkia niin kenenkään ei tarvitse yksin ahertaa. Eikä ole mitään väliä, että onko pöytäliina silitetty tai sohvatyynyt ojennuksessa, yhdessäolo ja hyvä fiilis ovat paljon tärkeimpiä asioita. 






Kiinteitä perunoita 
(keitin pehmeiksi suolavedessä)
majoneesia
kapriksia
kevätsipulia
suolakurkkua
(hapan omena sopii myös hyvin!)
mausteita maun mukaan

Perunasalaatti on parempaa, kun se on valmistettu edellisenä päivänä.

*****************

Tsatsikissa on kreikkalaista jogurttia, paljon tuorekurkkuraastetta, 
(purista liiat mehut pois) muutama murskattu 
valkosipulinkynsi, suolaa, pippuria sekä oliiviöljyä.

Ja tämäkin kannattaa valmistaa edellisenä päivänä!





Juuressipsejä, pensasmustikoita, perunalastuja ja 
Suomesta roudatusta dippijauheesta tehty soosi, 
karamellipopcornit...





Suklaapalat leivottiin tällä ohjeella:









Aldin, parikymppiä maksaneen valurautaisen padan sisällä grillissä paistuneet pihvit.





Eräs vieraista toi nämä upeat leivokset.








Valkosipuli-kermaperunat saivat paljon ylistystä. Tätä teen toistekin 
vieraille! Helppo lisuke ja maistuu monen ruoan kaverina.













Mitä sinun viikonloppuun kuului? 

Minä olen juossut tänään asioilla ja siivoillut kotona. Saimme myös tänään meidän uudet yöpöydät. Odotin tänään lähetystä, enkä siis lähtenyt saksan tunnille. :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa yhdessäoloa ihanien herkkujen äärellä! Mikä sen parempaa 😀 On taas niin kivaa, kun voi kutsua ystäviä kyläilemään. Meillekin on parina viikonloppuna tulossa vieraita ja on mukava suunnitella tarjottavaa ja kattausta. Meillä on huushålli revähtänyt kesän häävalmistelujen ja tyttären rakennusprojektin takia niin kamalaksi, et tarttis jottan tehrä 😳ennen vieraiden tuloa😅Suunnittelemme kimppaikkunanpesurobotin hankkimista. Se tulisi tarpeen todella!
    Ja kivaa on sekin, että saksalaisesta ystävyyskaupungistamme Odenthalista on tulossa viikon päästä vieraita kaupunkiimme ja mekin saimme vielä kutsun coctailkutsuille, vaikkei mieheni enää olekaan kaupungin johdossa mukana. Ihana tavata vanhoja ystäviä ja uusiakin ja päästä puhumaan saksaa pitkästä aikaa.
    Ihanaa alkanutta syksyä teille ❤️🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi miten kuulostaa hauskalta! On niin kivaa, että on jotain mitä odottaa, yhdessäoloa ystävien kanssa yms. Ja mikä onni, että tilanne on taas tällainen, että juhlia voi järjestää ja ystäviä kutsua kylään. Kyllä sitä pahimpana korona-aikana kaipasikin, siis ystävien läheisyyttä. Pitäkää hauskaa niin vieraiden kanssa kuin coctailkutsuillakin. ❤️😍🥂

      Poista