torstai 15. tammikuuta 2015

Mannapuuroa ja mansikkaa

...heh, niinhän ne pitkähiuksiset pojat lauleskeli 90-luvulla. ;) Mutta tässä tapauksessa ei lauleskella vaan nautitaan puuroa ja marjoja. Pakkasessa oli pussillinen pensasmustikoita ja olin ostanut rasiallisen mansikoita. Mielessäni oli valmistaa jälkiruoaksi perheelle hedelmäsalaattia, mutta mansikat menivät nyt sitten kiisseliin. Mies on työmatkoilla (usein reissun päällä) ja ajattelin valmistaa lapsille puuroa päiväkodin jälkeen välipalaksi. Lapset kyllä syövät päiväkodissa ja usein vielä todella hyvin, pari lautasellistakin, mutta illaksi oli tiedossa ohjelmaa joten täyttävä puuro oli hyvä välipala.

Mannapuuro on aina ollut yksi lemppareistani! Muistan jo koulussa, että mannapuuropäivät olivat parhaimmat. :)




Mannapuuro

1 l maitoa/sokeroitua mehua
1¼ dl mannasuurimoita
½ tl suolaa

Kuumenna maito/mehu hämmentäen kiehuvaksi kattilassa. 

Ripottele sekaan mannasuurimot vispilöiden. 
Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 min. 
Mausta puuro tarvittaessa suolalla. Nauti kuumana tai kylmänä.





Marjakiisseli

5 dl mansikoita tai muita marjoja 
8 dl vettä
1½ dl sokeria 


4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä 

pinnalle sokeria


Laita vesi, marjat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
(voit käytää muitakin marjoja ja jos ne ovat herukoita tai puolukoita keitä muutama minuutti.)
Nosta kattila sivuun ja sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada seos kattilaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Kattila takaisin levylle ja anna pulpahtaa. ÄLÄ KEITÄ!
Kaada valmis kiisseli tarjolle ja pinalle sirottele sokeria.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti