-

-

perjantai 16. tammikuuta 2015

Voisilmäpullat


Kuvat ovat vanhoja. On jo aikaa, kun viimeksi pullaa tässä huushollissa leivottu. Tasaisin väliajoin saan kyllä inspiksen ja rupean pullaleipuriksi. Toisinaan mies pyytää ja toisinaan lapset haluavat leipoa ja ilmoittavat kovalla äänellä, että tänään haluavat pullaa. Varsinkin perheen nuori neiti on leipomisesta kiinnostunut, poika ehkä enemmän siitä herkkuttelusta. ;) Mutta molempi parempi! Miehelläkin on tiedossa nimipäivää, pitää kysyä onko erityistä toivetta nimpparipäivän kunniaksi. (Jos satun näin kysymään vastaus on kyllä poikkeuksetta aina sama: SÄMPYLÖITÄ! Miksi siis edes vaivaudun kysymään, jos tiedän jo vastauksen. :))










2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g voita

täyte
75 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
( n. 1 dl mantelirouhetta )

voiteluun
munaa


Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna,
sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina 
irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. 
Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä pulliksi; 
käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille 
uunipellille. Kohota hyvin.

Tee pullien keskelle syvennykset sormella. Voitele pullat munalla.

Lisää koloihin n. 1 tl voita + 1/2 tl sokeria + 1/2 tl vehnäjauhoja.

Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12-15 min tai kunnes kypsiä.

(Suurenna tarvittaessa koloja ja lisää vielä 1 tl mantelirouhetta jokaiseen pullaan.)




OHJE, Valio!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti