-

-

lauantai 31. tammikuuta 2015

Ystäviä kylässä

Viikolla sain mieluisia vieraita. Ystävät joiden kanssa syksyllä istuttiin yhdessä saksan tunnilla tulivat kahv...ei kun teetä hörrpimään kanssani. ;) Molemmat aikamoisia tee-ihmisiä.

Heidän kanssaan saksan opiskelut jatkuvat taas ensi kuun puolella. Olen käynyt tasaiseen tahtiin saksan kursseilla. Kieli ei ollut uppo-outo muuttaessamme tänne, mutta olihan niistä kouluaikojen opiskeluista aikaa. :) Kuitenkaan ennen lasten päiväkodin alkua minulla ei ollut mahdollisuuksia aloittaa opiskeluita. Kävin kyllä iltakursseilla (muistan vielä, että tunnit päättyivät kymmeneltä ja olin aina auton ratissa superväsynyt tuntien jälkeen = aivot olleet kovilla....), mutta mieheni työreissujen sekä satunnaisten superpitkien työpäivien takia en päässyt aina tunneille. Vaikka kuinka olin 'nerokkaasti' ilmoittautunut myöhimmälle mahdolliselle kurssille miehen työjuttujen takia homma sitten ei mennyt aina putkiloon.

Mutta nyt on jo useampi babysitter tiedossa + lapset käyvät päiväkotia, aamupäivällä on aikaa käydä kohentamassa kielitaitoa. Opettajat ovat olleet ammattimaisia sekä mukavia, joten homma on aina lähtenyt hyvillä fiiliksillä käyntiin. Jokaisella on kuitenkin ne omat haasteensa uuden kielen kanssa, olkoon sitten kielioppi tai ääntäminen. Itse aina tuskastelen artikkelien kanssa (kuka ei?), mutta koko ajan taitoa karttuu ja puhumista ei missään nimessä pidä jännittää. Kyllähän minullekin kaupassa aina hymyillään, kun puhelen saksaksi, mutta sentään yritän ja käytän kieltä päivittäin. :)
Ohessa hiukan herkkukuvia...sehän passaa mainiosti viikonloppuun. ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti