maanantai 12. joulukuuta 2016

Tähtimukeissa glögiä

Saksassa joulumarkkinoilla juodaan valtavasti Glühweinia tai ehkä vaihtoehtoisesti Kinderpunchia. ;) Koska punaviini ei meikäläiselle sovi (= armoton päänsärky pienestäkin määrästä) jätän myös markkinoiden kuumat, punaiset juomat juomatta. Maistoin viikko sitten lämmintä, miedosti maustettua omenamehua ja se vasta maistuikin mukavan jouluiselta!

Kotiin olemme ostaneet jo useampana vuotena Ikean glögiä ja sen makeasta mausta pidämme. Vain mantelia ja kuivattuja hedelmiä sekaan.

Oliko viime talvena vai milloin, kun mies toi Suomesta Marlin glögitiivistettä lasipullossa. Mies on  todella hyvä pakkaaja joten en tiedä mikä kämmi oli käynyt, kun pullo oli hajonnut tuhannenpäreiksi matkalaukkuun värjäten hänen vaatteensa joulunpunaisiksi...





Mukit sain ystävältä ja posliinilusikat (4 kpl) ostin paikallisesta kahvilasta, glögihetkiin juuri sopivat!







Hyvää yötä...
iltaterkut punaisen, kuuman juoman ääreltä.!

4 kommenttia:

  1. Kauniista "tähtisadetta". Nuo lusikat on ihanat...

    VastaaPoista
  2. Ihanat mukit ja lusikat!
    Me tuotiin joskus punaviiniä Espanjasta ja se oli mennyt matkalaukussa
    rikki. Punainen vana vaan valui lattialle, kun haettiin matkalaukkua. Oli myös värjännyt jotain vaatteita. Pojan kaksi uutta T-paitaa, jotka muistaakseni heitin
    pois. Kyllä harmitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, harmin paikka, joskus käy tälläisia 'kämmejä'! :-/ Tähtimukien kanssa sain myös peltirasian. Rasian kantta koristaa...tähti! :D Tällä hetkellä muutama suklaaherkku sisällä. ;)

      Poista