-

-

tiistai 1. elokuuta 2017

Siniset kynttilät ja syksyhöpinöitä

Taivas on näyttänyt lähiaikoina koko skaalansa, sataa, paistaa, sataa ja paistaa. Vaikka vasta tänään onkin elokuun ensimmäinen päivä on fiilis jo niin syksyssä, niissä pimenevissä illoissa, pitkissä lahkeissa (ja hihoissa), kynttilänvaloissa, teekupposissa ja kaikissa semmoisissa joista väistämättä tulee syksy mieleen. Tai ainakin minulle. Ja kai se lasten koulun alkaminenkin (kääk! minne tämä kesäloma meni, häh??) on eräänlainen syksyn merkki. Vaikka ei kai elokuu vielä mikään syksykuukausi ole.

On ollut todella vaikea iltaisin mennä suht aikaisin nukkumaan, olen lukenut Suomesta roudattuja naistenlehtiä, katsonut TV:tä tai jopa kirjoitellut postauksia puolivalmiiksi kansioihin odottamaan illan pimeinä tunteina. Olen yleensä iltatorkku enkä tosiaan osaa enkä pysty valvomaan kovinkaan myöhään. Siksi tämä iltavalvominen on tuntunut minusta varsin omituiselta. Kun olemme jossakin (harvemmin) miehen kanssa ihan kaksistaan ei silti tule könyttyä aamun puolella kotiin vaan kyllä se oma sänky houkuttaa jo puolen yön maissa. Ollaan varmaan jo ihan kalkkiksia siinä suhteessa. ;)

Talon hiljennyttyä (toivoisin lasten nukahtavan siinä kahdeksan maissa) on kiva pujahtaa sinne sohvalle (mies oli parin päivän reissulla, ihan yksin olen saanut sohvannurkassa olla) ja laittaa kynttilöitä palamaan. Ja ehkä laittaa hieman varpaiden päälle sitä torkkupeitettä. Ei ehkä ihan vielä olla niin syksymoodissa, että kokonaan sinne peiton alle pitäisi pujahtaa vaan ihan silleen ihan vähän vaan. Ja aivan varmasti, kun tällä tavalla kirjoitan lämpötilat nousevat 35 lämpöasteeseen...odotas vaan. ;)

Odotan syksyltä kuntosalilla käyntejä (yleensä menen heti aamukahdeksalta, kun olen saanut nuorison kouluun, minulle sopii aamutreenailu), muutamaa golfkierrosta (edes se 9 reikää silloin tällöin), lounastreffejä kavereiden kanssa, joidenkin kutsujen järjestämistä (olen miettinyt niin Tuppiksia kuin meikkikutsujakin) sekä kanervien ostoa....mitäs vielä...

Mutta hei, nyt peräännytään vähän ja muistellaan mitä kuukautta nyt mennään; vasta elokuuta! Vielä on varmasti ihania, lämpimiä päiviä edessä. Nautitaan niistä!! Ihan täpöllä. ;) 
4 kommenttia:

 1. Noh,noh! Älä nyt vielä syksystä puhu...
  Vietetään nyt kesä loppuun...😎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä kesä antaa vielä parastaan eikä tarvitse käpertyä syksymoodiin vielä! On ollut niin sateista, että automaattisesti sadetakki päällä ollut syksy päällimäisenä mielessä. :) Meidän ekana Saksan vuotena saimme vieraita lokakuussa, istuskelimme ravintolan terassilla ja lämpömittari näytti 27 lämpöastetta :D Ehkä tänä vuonna käy niin!

   Poista
 2. Kyllä syksyssä taas kesän jälkeen on oma viehätyksensä. Illat pikkuhiljaa alkavat hämärtyä ja kynttilöitä on kiva sytytellä, mutta vielä ainakin minä odotan kesän jatkuvan, kun sitä ei niin kauheasti ole vielä ollutkaan. Saksassa tosiaan satoi, joten kyllä siinä ehkä syysfiils jo hiukan tosiaan tuli.
  T.Maija Myrskyluodolta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään meille tännepäin on luvattu aurinkoa ja +20, mutta taas ensi viikosta lähtien sateita... 🙁 kunpa menisivät ohitse ja tänne vain aurinkoa ja poutaa. On koululaisten kivempi tallustella aamuisin kouluun. 😊 Ja maauimalaankin ovat koulun kanssa lähdössä! 😀

   Poista