-

-

keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Kesälomareissu 2018: Kaunis Tukholma

Ennen Kolmårdenia ja Tukholmaan päätymistä meillä oli yhden yön pysähdys, mutta siitä kirjoittelen lyhyesti vaikka myöhemmin. Eläintarhapäivän jälkeen ajelimme Tukholmaan (n. 1,5 h/147 km). Olimme buukanneet Booking.comin kautta asunnon Tukholman vanhasta kaupungista 2 yöksi. Asunto oli keskeisellä paikalla, lähellä kuninkaalinnaa sekä Nobel museota. Koska emme olleet täysin varmoja parkkeerausmahdollisuuksista jätimme auton Viking Linen terminaalin pitkäaikaisparkkiin ja otimme taksin asunnolle. Oli oikein hyvä ratkaisu.

Asunto oli hyvällä paikalla, mutta esim. kylpyhuone asunnossa oli heikossa kunnossa. Toki pikkukylppärissä ollut pesukone kompensoi muita puutteita tmv. Matkalaisilla oli pyykättävää jonkun verran. Asunnossa oli pikkueteinen, keittiö (ihan ok varustelu, kahvinkeitin, mikro, astioita jonkun verran jne.), iso olkkari sekä iso makkari tupkasängyllä. Olohuoneessa ollut levitettävä sohva oli lasten sänky. Sänky ja petivaatteet olivat laadukkaat ja asunnon lautalattiat ja komea kaakeliuuni olivat vain pelkkää plussaa. Ja toki sijainti sai isot pisteet!

Taxi ei päässyt aivan perille asti osoitteeseen, kun vanhan kaupungin kadut ovat niin kapoisia. :) Mutta perille löysimme hyvin ja sisään rakennukseen sekä itse asuntoon pääsimme koodilla. Kunhan piti koodit mielessään niin pystyi kulkemaan helposti sisään ja ulos. ;)

Kaunis ja lämmin Tukholma antoi meidän perheelle ja hurjalle joukolle muita turisteja parastaan. Pelkkää paistetta ja lämpöä. Käytimme taxia kerran, 2 kertaa überiä, mutta muuten luotimme jalkapatikkaan. Kilometrejä tuli kunnioitettavat määrät, kun taapersimme mm. Vasa-laiva museoon, Gröna Lundiin jne. Huvipuistossa kävimme vain muutamassa laitteessa ja ostimme vain laitelippuja. Gröna Lundiin oli sisäänpääsymaksu, mutta hintaa en nyt muista. Laitelippuja pidimme järkevämpänä hankintana kuin rannekkeita, kun tiesimme ettemme viivy puistossa kovinkaan kauaa. Huvipuisto itsessään on kiva, mutta kooltaan aika pieni, se tuntui kovin ruuhkaiselta helteisenä heinäkuun päivänä.

Vasa-laiva museo on kiva ja mielenkiintoinen varmasti kaikkien mielestä. Meren pohjasta nostettu 'merirosvolaiva' (kuten lapset sitä nimittivät!) on aivan ainutlaatuinen maailmassa ja laivan tarina, uppoaminen ja nostaminen/kunnostaminen ovat hyvin kiintoisaa. Museossa vierähtää helposti aikaa (paikassa sai kuvata) ja museon yhteydessä oleva kahvila oli oikein kiva katkarapuleivän syöntiin.

Kuninkaanlinnaan käytiin tietenkin myös tekemässä tupatarkastus eri puolilta maailmaa tulleiden muiden turistien mukana. Komeiden juhlasalien, maalausten, seinätekstiilien, veistosten, koristeellisten kattojen yms. ihmettely saa pienen ihmisen pään pyörälle. Ainakin Madridissa olemme olleet kuninkaanlinnakierroksella (voi olla, että jossakin toisessa Euroopan pääkaupungissa...) ja tälläiset kokemukset ovat aina hienoja, lapsiakin kiinnostaa!

Tukholma passi/Stockholm pass (1,2,3 tai 5 päivän passivaihtoehdot) taisi olla n. 65€/kpl ja sillä pääsee moneen museoon yms. sisälle ja maksuvälineeksi hop on/off -nähtävyysbusseihin (-lauttoihin). Meidän OLISI pitänyt varmasti ostamaan ko. passit, mutta emme ehkä miettineet tarpeeksi pitkälle. ;)

Juttua riittäisi varmasti vielä monta kappaletta, mutta lopetaan tähän!

Ja taas, jos on jotain kyssäreitä niin siitä vaan kommenttiboksiin viestiä....jos osaan jotenkin auttaa, en ole kuitenkaan Tukholma-spesialisti. :D

Ja maailman tylsin postaus on nyt ilman kuva-materiaalia, koska en osaa miehen puhelinta käyttää.... olen Samsung-tyyppi ja miehellä se I-kirjaimella alkava (*pui nyrkkiä ilmassa*)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti