-

-

torstai 12. heinäkuuta 2018

Kesälomareissu 2018: Kolmården

Tähän kesälomailuun on toki kuulunut muutakin kuin pelkkää legotaideteosten ihmettelyä Tanskassa. Olemme olleet nimittäin ihastelemassa monia eläimiä Ruotsissa, Kolmårdenin eläintarhassa. Todella kiva reissu! Sekä mies, että minä olimme olleet paikassa viimeksi lapsina...eli muutama vuosi sitten. ;)

Kopioin tähän suoraan Kolmårdenin sivuilta:


Koe yksi Pohjoismaiden parhaista seikkailuista! Kolmården kuuluu Pohjoismaiden suurimpiin ja parhaisiin turistikohteisiin, ja sen 150 hehtaarin alueella vierailee vuosittain yli puoli miljoonaa kävijää. Tukholman eteläpuolella sijaitseva elämyspuisto on tunnettu upeasta luonnostaan ja ympäristöstään.
Nähtävillä on 750 eläintä maailman kaikista kolkista, ja tarjoamme jännittäviä kokemuksia koko perheelle! Life-delfiinishow on maailmanmenestys, jossa delfiinit hyppäävät suoraan sydämeesi. 
Ainutlaatuisella Safari-köysiradalla voit leijua kevyesti leijonien ja kirahvien yllä. Tiger Worldissa pääset silmätysten maailman suurimpien kissaeläinten kanssa, ja Wings-petolintushow'ssa linnut suhahtavat ylitsesi melkein pelottavan läheltä.
Tapaat myös Bamsen ystävineen uudessa, ihastuttavassa maailmassa. 
Meillä on majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun. Voit asua Afrikka-henkisessä Vildmarkshotelletissa eläinpuiston vieressä nauttien henkeäsalpaavasta merinäköalasta tai majoittua jännittävään Safari Camp -telttakylään aivan eläinten naapuriin.


Lippuja emme voineet ostaa netin kautta koska meillä ei ole ruotsalaisia luottokortteja. Mies ainakin kovasti yritti emmekä onnistuneet. Noh, liput hankimme parkkipaikan välittömästä läheisyydestä pääportin edestä. Yhden päivän liput maksoivat aikuisilta (yli 12 v.--) 449 SEK (n. 45€) ja lastenlippu oli 399 SEK. Parkkimaksun hintaa en muista, mutta vaihtoehtoja taisi olla maksaa koko päivästä ö-summa tai parin päivän parkki (alueella hotelli, en tiedä onko siellä oma parkkialue). Parkkilippu ikkunaan ja menoksi!

Kolmårdenin maasto on hyvin vaihtelevaa (mukavat kengät jalkaan!), puistossa on paljon nousuja. Rattailla tai vaunuilla saa kyllä töitä tehdä. Pohkeet olivat aika kipeät illalla vaikkei meidän ipanat enää rattaissa olekaan. ;) Niin paljon tuli askelia askelmittariin! Eväiden syöntipaikkoja on paljon ja ruotsalaiset kuten me suomalaiset tykkäämme ottaa omat eväämme mukaan. :) Ulkona ruoka maittaa. Toki kahviloitakin ja ruokapaikkoja löytyy.

Koska me olimme olleet vielä päivää aiemmin Legolandissa emme käyneet Kolmårdenin huvipuistolaitteissa joita puistosta löytyi muutamia.

Köysirata-safari oli kaikkien mieleen! Vaikka jono näytti järkyttävän pitkältä odotimme korkeintaan vartin. Vaunuja oli paljon ja jokaiseen mahtui korkeintaan 8 henkilöä joten safaria yläilmoissa ei tarvinnut kauaa odotella! Iso suositus! Olihan se aika jännittää olla melko korkealla ja katsella leijonia alapuolella...:D

Ja nyt mennään kuviin:Korkeuksista otettu maisemakuva
Nämä otukset olivat niin sympaattisia!Ihanaa loppuviikkoa Sinulle sinne,
lomailut jatkuvat...aurinkoa on piisannut!


4 kommenttia:

 1. Heh nyt melkein naurattaa. Olemme nimittäin menossa myös Kolmårdeniin koko porukalla lasten ja heidän perheiden kanssa autolla, laivalla yöpyen. Tuollaisen reissun olemme tehneet joskus aikaisemminkin.
  Hyvää lomailua 🌞T.Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä on samat lomakohteet :) :) Ihanaa lomailua sinne Teille :)

   Poista
 2. Kiva reissu eläintarhaan! Kiitos siitä.
  Varmasti elämys lapsille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava paikka koko perheelle, lapset pitivät kovasti :) mukavaa loppuviikkoa:)

   Poista