-

-

sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Viikonlopun vieraat

Mies kutsui työkollegoitaan kylään. Tunnen miehet jo ihan hyvin ja meillä oli oikein hauska ilta yhdessä. Joskus sitä turhaan pelkään, että ilta tulee olemaan pelkkää työasiaa, työasiaa ja hieman ehkä työjuttuja ;) Kuitenkin sitä jossain vaiheessa huomaa jutun luistaneen muissakin aiheissa. Toki joskus on varmasti pakko käydä läpi jotain työhön liittyvää, mutta kuitenkin vapaa-ajalla on hyvä olla ihan rennostikin. Jutustella kaikkea mukavaa ja rentoutua, töissä kerkiää sitten aina maanantaista perjantaina puhua niistä duuniaiheista. ;)

Koska lauantaina on karatepäivä niin sovimme, että vieraat tulevat vasta karaten jälkeen. Meillä oli kuitenkin aikaa miehen kanssa laittaa ruoat puolivalmiiksi ennen vieraiden tuloa. Toisen hakiessa lapsia harjoituksista toinen jäi kotiin viimeistelmään. Tällä kertaa pääruoan ja salaatin keksi mies, varsinkin tuo dijoninen broilerisalaatti on hänestä mieluinen. Olen sitä tehnyt jo monen monta vuotta ja tätä mies aina toivoo. On niin simppeli, mutta sinappinen marinadi on se salaatin juju. Minä rakastan vuohenjuustoa ja kun sitä ja pinjansiemeniä (sekä itse asiassa pestoa!) oli kaapissa niin alkupalojen valinta oli helppo. Suomesta roudattuihin ruisnappeihin lähikaupan juustotiskin tuorejuustoja. Kaikki tarjottavat olivat superhelppoja ja nopeita valmistaa. Broilerin paistuessa oli aikaa leikellä patonkia tai pilkkoa salaattiin kurkkua ja paprikaa. Pääruoan pasta valmistui 6 minuutissa ja pakasteesta ostetut katkaravut pannulla hetkessä. Tämä ruoka on aina sellainen, että lapsillekin maistuu. Ovat pienestä pitäen tykänneet katkaravuista. :)

Jälkiruoaksi kaupan tuulihattuja sekä juustokakkua, kotitekoinen, herkullinen kääretorttu oli tuliainen. Ja kylläpä maistui hyvältä!


Hetki uunissa, että juusto pehmenee hieman.
Me laitoimme osaan hunajaa ja osan jätimme ilman 
-makuasioita!Raaka-aineet:

rucola
paprika
kurkkua
v. oliivia
broileri

Marinadi

dijonsinappi 
v. balsamico
oliiviöljy
vesitilkka

Paistetut broilerit pyöritellään marinadissa 
ja sitten lisätään salaatin joukkoon
Tämä huono kuva ei anna oikeutta vadelmakääretortulle 
joka oli mielettömän maukas. 
Kivi- ja Kastehelmi-tuikut ovat eleettömän kauniita.


Mitä Teidän viikonloppuunne on kuulunut, 
muuta kuin rauhallista pyhäinpäivän viettoa? 
Me lähdemme kohta lähikaupunkiin 
ruokatapahtumaan. Mitä kaikkea löydämmekään, 
se on vielä arvoitus! 
:D
5 kommenttia:

 1. Herkullisia ruokia taas :) Kiva, että oli mukava ilta. Meilläkin on noita kastehelmituikkuja ja ne ovat ihania! Tunnelmallista iltaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Kastehelmi -pari on meidän 100-vuotias Suomi -lahja. :) <3 Kaunis sininen ja matta valkoinen. Mukavaa loppuiltaa sinnekin :)

   Poista
 2. Herkullisen näköiset tarjoilut !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) :) Oli oikein herkkua...tuota kääretorttua, jos olisi vielä lisää iltapäiväteen seuraksi. ;)

   Poista
 3. Teillä on ollut mukavaa ystävien kesken herkkuja nauttien.
  Meilläkin oli rakas ystävä vierailulla. Lisäksi kävimme sienimetsällä.

  VastaaPoista