-

-

tiistai 13. marraskuuta 2018

Pikkujoululahja

En osaa vielä sanoa onko tänä vuonna luvassa muuta kuin nämä yhdet pikkujoulut jotka juhlitaan kuun loppupuolella. Mutta sittenhän näistä kekkereistä kannattaakin ottaa kaikki ilo irti! Olen yleensä sellainen, että haluan hoitaa heti asiat pois alta, etten sitten stressaa asian muistamisen kanssa myöhemmin, ja stressin keskellä unohdan koko jutun. On kyllä joskus käynyt niin, että se kortti lähtee Suomeen ehkä hieman myöhässä tai synttärilahja on käyty hakemassa menomatkalla juhliin...Mutta yleisesti ottaen olen sellainen, että haluan hoitaa asiat pois päiväjärjestyksestä nopeasti ja, olen ehkä sellainen 'hössöttäjä'. Joululahjoja olen ostellut, mutta vain jotakin pientä, suklaata tai sellaista. En siis varsinaisia lahjoja vielä. Lahjapaperit ostimme Ikeasta, kun viimeksi siellä kävimme. Siellä olikin kiva valikoima. Joululahjojen kanssa ei kyllä kannata olla viime tingassa, kun tänäkin vuonna joulu vietetään Suomessa...


Nämä meidän pikkujoulut juhlitaan joka vuosi ja joka vuosi ovat yhtä mukavat. Kekkereitä odotetaan varmasti koko pitkä, pimeä syksy. ;) Vuosittain suunnilleen sama porukka ja samanlainen ohjelma, hyvä tunnelma ja mukavia ihmisiä. Siinä se onnistuneen juhlan resepti. Viime ja toissa vuonna ja varmasti sitä edellisenäkin vuotena olemme juhlineet joulua ravintolassa, ruoasta ja viinistä nautiskellen. Tällä kerralla olemme erään rouvan kotona joka on jo kutsunut luokseen parina menneenä jouluna. Tänä vuonna sitten taas pitkän tauon jälkeen kolmas joulujuhla hänen luonaan. Hänellä on iso koti ja lapset lentäneet pesästä, siellä me mahdumme mellestämään...juhlimaan sivistyneesti. ;) Jokainen tuo tullessaan jotakin syömistä/juomista ja minä ajattelin tehdä korvapuusteja. Ei nyt niin kamalana jouluista, mutta suomalaista. Voin nimittäin kertoa, että en ole eläissäni tehnyt karjalanpiirakoita (ellei sitten kotitaloustunneilla vuonna nakki ja makkara...) ja nyt ei ehkä ole se hetki kokeilla niitä ensi kerran!

Toki ideoita saa antaa, että mitä voisin viedä syömiseksi?
Sitäkin mietin, että jos veisin glögitarpeita? Mehua sekä mausteita?


Lahja on simppeli (5 € lahjabudjetti! Sekin on joka vuotinen tapa. Ettei tule ylilyöntejä lahjojen kanssa. Se lahja, kun on vain pikkuriikkinen osa tätä meidän juhlintaa :)), että varmasti osuu monen makuun ja suklaastahan yleensä tykkäävät kaikki. Jos tämä suklaa ei maistu, niin ehkä perheessä joku joka syö herkkuja mielellään (aka mies tai lapset!).


Onko pikkujouluja tiedossa?2 kommenttia:

  1. Hyvä lahja ja kauniisti olet pakannut sen! Minusta sellaiset lahjat ovat hyviä, jotka tulee syöty tai käytettyä pois ja varsinkin ellei tiedä kenelle lahja menee. Nuo sopivat kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aina hyvä ohjenuora: jotain sellaista jonka lahjansaaja voi syödä tai muuten kuluttaa pois. :)

      Poista