lauantai 16. maaliskuuta 2019

Kunnon kevättä ja Suomivieraita odotellessa

Tässä lähiaikoina olemme saaneet rustata kalenteriin kaksi eri päivämäärää. Jopa kahdet (!!!) Suomivieraat ovat saapumassa luoksemme tässä keväällä. Aina innolla odotamme koko perhe, että saamme vieraita koti-Suomesta, tai toki mistä muualta tahansa! Meillä on aina usein suunnitelmat valmiina, että mitä voisimme tehdä, missä vierailla yhdessä ja minkälaista ruokaa voisimme kotonamme vieraillemme tarjota. Toki, reissatessa suunnitelmat voivat muuttua lennossa ja niin pitääkin! Extemporejutut ovat niitä parhaimpia. Kunhan saadaan olla yhdessä ja pitää hauskaa niin eihän siinä muuta voi toivoakaan. Se on just hyvä niin.











Yleensä Suomivieraat kysyvät, että mitä toivoisimme saavamme Suomesta tuliaisina. Meillä on yleensä hyvin vaatimattomat toiveet. Olemme pyytäneet Xylitol-pastilleja (nykyään saamme niitäkin täältäpäin), Fasua (Marianne ja Fazerminttia saa nyt ainakin täältä jostain, joskus kyllä tekee niin kovasti mieli Fasun sinistä) ja toki ihanaa ruisleipää. Saksasta, siis täältä meiltäpäin saa leipää jossa on ruista, täältä saa suomalaista ruispalatyyppistä leipää ja toki ruisjauhoja jotta voisit näpsäkkänä leipaista reikäleipäsi itse. Mutta en ole vielä löytänyt Reissumiestä, hehe! Se on nimittäin ollut aina lempparileipäni. Ystäväpariskuntamme on tuonut meille tuliaiseksi (ja Suomessakin asuessamme antanut) jälkiuunileipää jonka leipoo heidän omat leipuriystävänsä. Sellaisia aarteita en kyllä täältä meidän kyliltä saa. Harmi. ;)


Mutta nyt vain vieraita odotellessa!

Meillä on tänään illalla tiedossa vohveleita ja 
myös poppareita. Nappasimme kauppareissulla
mukaan pussillisen maissinjyviä, niitä voisi paukutella
iltaherkuksi. Ensiksi kuitenkin lasten harrastukseen
kuskaamiset ja muut tuikitärkeät ennen niitä poppareita.
Sunnuntaisin, kun kaupat eivät ole auki on parempi
muistaa se sunnuntain ruokakin hakea sieltä kaupan
hyllyiltä....;)



Taas sateisin terkuin!

p.s. Hmmm, mitäköhän muuta sitä voisi keksiä, JOS Suomivieraat kysyvät mitä toivoisimme Suomesta? Ehkä Kettukarkkeja! <3

6 kommenttia:

  1. Vieraita on aina mukava saada.
    Jos olet salmiakin ystävä, niin salmiakki-suklaakuulat on niiin hyviä!
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä, pitää ehdottomasti maistaa. ;) Sunnuntaiterkkuja!!

      Poista
  2. Salmiakkisuklaa on niin herkkua. Vieraita on kiva odottaa ja suunnitella ruokia ja ohjelmaa. Tulin vastavierailulle ja koska sinulla ei ole seuraaja-kadgatea, linkitän blogisi omaani. Terveisin Liisa/Liisan kotona-blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja vastavierailusta Liisa! Ja salmiakkisuklaa kuulostaa kyllä herkulliselta. ;) Sunnuntaiterkkuja!

      Poista
  3. Onpa kivaa, että saatte mieluisia vieraita! Ihanaa yhdessäoloa, mitä ikinä sitten keksittekin tehdä 💕
    Täälläkin sataa taas.
    Iloista alkanutta viikkoa sateesta huolimatta 💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista