keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Omppumurupiirakka

Ihanan maukas piirakka, juuri uunista tulleena, hieman lämpimänä vaniljajäden kanssa....Oi, oi, oiii! Tämän piirakan leipomiseen toimi inspiraationa eräässä kahvilassa syöty vastaavanlainen kakunpala ja voi, että se maistui myös aikas hyvältä. Tämä Kinuskikissan ohje on lähellä sitä kahvilan omaa.

Maistuvaa huomenta sinne!



Kinuskikissan ohje, KLIK!

Pohja
200 g voita
1 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¾ dl kevytmaitoa
1 muna

Täyte
4 omenaa
kanelia

Tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä


Sulata voi. Sekoita voisulaan sokeri ja jauhot. Erota taikinasta reilu desilitra pinnalle ripoteltavaksi kuorrutteeksi. Sekoita lopun taikinan joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja muna. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Taikina on löysää, joten sitä ei ole tarkoitus nostaa reunoille.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat viipaleiksi. Asettele viipaleet pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja muruseos.

Paista 200 asteessa 30 minuuttia.














5 kommenttia:

  1. Pitää kokeilla tuota reseptiä! Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun näitä blogeja seuraillessa saa inspiraatiota monenlaiseen leivontaan ja ruuanlaittoon, kun välillä ei keksi mitään. Tämän laitan kyllä kokeiluun ensitilassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinuskikissalla on ihania reseptejä joita kokeilla. Omppuja on usein (aina...) kotona niiin raaka-aineetkin löytyivät tähän piiraakkaan helposti. Ja omppupiirakka taitaa olla sellainen monen lemppari :)

      Poista
  3. Kokeilin tuota reseptiä ja täytyy sanoa, että kyllä on ehdottoman toimiva :)

    VastaaPoista