-

-

torstai 6. kesäkuuta 2019

Hintaerot: Suomi vs. Saksa

Tämä vertailu on ollut mielen päällä jo pitkään. Koska yksi ensimmäisistä asioista tietenkin uudessa kotimaassa on ruoka- ym. ostokset. Uusien kauppojen, uudet valikoimat voivat olla hyvinkin kiehtovia ja niin, erilaisia. Mutta tämä vertailu on vain mitä itse miellän, mitä olen itse nähnyt ja kokenut, ei ole kiveen hakattu totuus. ;)


 • Kuohuva ystävämme olut aka Bier on tietenkin paljon halvempaa täällä panimoiden luvatussa maassa (luin jostakin, että Saksassa yli 1300 panimoa). Oluessa on minimivero ja siksi hinnat pysyvät alhaalla. Korillisen saat helposti +/- 10 € + pantti. (Ehkä vielä 0,5 l plo ja Pfand on Saksassa max. 0,25 €)
 • Ja viinit ja kuohat kuuluvat samaan sarjaan eli ovat edullisia ja laadukkaitakin. Halvin kuohuviini on alle 2 €, Freixenet on vitosen luokkaa ja shampanja Lidlissä on tarjouksessa aina silloin tällöin 10 € (Möet on meidän lähimarketissa ~ 40 €). Viinien hinta vaihtelee, riippuu tietty niin monesta asiasta. On vaikea lähteä arvioimaan hintoja, koska mies hoitaa meillä viiniostokset tilaamalla ne netin viinikaupasta (saa juuri sitä mitä haluaa ja ei tarvitse etsiä monesta paikasta) ja usein saamme myös viinejä lahjaksi. Mutta sanotaan, että alle kympillä saa hyvää viiniä helposti, jos ei ole vain tiettyä rypälettä ym. mitä juo.
 • Ostan mieluiten luomumaitoa ja lasipullossa oleva on hiukan kalliimpaa kuin tölkissä tai muovipullossa oleva, reilun euron verran. Maitovalikoima taitaa olla yhtä laaja kuin Suomessa, mutta rasvaton maito ei omasta mielestäni ole yhtä suosittua kuin Suomessa. Tiiliskivimaito hyllystä maksaa n. 0,50 €. Maitoa voi hakea myös suoraan maitotilalta sellaisesta laitteesta omaan pulloon ja taitaa maksaa 1 €/l. Tuoretta ja paksua maitoa. :D 
 • Nyt kesällä tuorekurkut ovat todella edullisia, ja olen itse nähnyt aina ja vain myynnissä kappalehinnalla. Alle 0,50 €/kpl, helposti. Ja siis saksalaisia. Espanjalaiset kurkut taitavat kesän tullen unohtua ja talvella taas löytyvät hevi-osastoilta. Kotimaiset kurkut myydään aina ilman käärettä, toisin, kun Suomessa kai vieläkin tapana. 
 • Mansikoita myydään kilohinnalla tai kaupassa valmiita esim. 500 g rasioita (en itse ole koskaan nähnyt litrahintaa kuten Suomessa tapana). Kuumimman sesongin aikana kilohinta ei huitele samoissa sfääreissä kuin Suomessa. Espanjalaiset mansikat ovat alle 2 € pakkaus.
 • Anopin ostamat L'Oréalin ryppyrasvat ovat paljon halvempia ja äitini ihmettelee Saksan hintatasoa hiusvärihyllyillä. Kestovärit maksavat halvimmillaan muutaman, hassuun euron. Ja esim. Maybellinen ripsivärit joista pidän ovat noin puolet halvempia Saksassa. Yksi lemppariripsareistani on maksaa alle vitosen, Suomessa sama Sokoksella on yli kympin. Ja toki eihän kaikki meikkejä käytä, joten tällainen hintavertailu ei heistä ole tarpeen, mutta omat ystäväni tai sukulaiset ovat ostaneet mielellään täältä niin kosmetiikkaa kuin pesuaineita, koska ovat paljon halvempia.

Ja tässä vain ihan pieni pintaraapaisu hinnoista, kunhan tuli nämä asiat ekaksi mieleeni! Toki voisimme puhua vaikka autojen yms. hinnoista myös. ;) Mutta meidän huushollissa autojen ostosta on vastannut mies, minä vain ajan sujuvasti, heh! Hintapolitiikasta en osaa muuta sanoa kuin sen, että miehen auto Suomessa olisi paljon arvokkaampi kuin mitä oli täällä.


Joku voisi pitää ihan tyhmänä tälläistä vertailua, mutta ihan omaksi huvikseni on kiva kirjoitella. On kyllä asioita jotka ovat ihan samoissa hinnoissa Suomen kanssa tai sitten jopa kalliimpia. Ei ole kiveen hakattu, että kaikki olisi niin superhalpaa Saksassa. Molempi parempi. Ja riippuu niin, että mitä syö, juo, harrastaa ja mistä pitää. Muistan, että ensimmäiset asiat mitä ostin Saksasta, heti muutettuamme oli siivoustarvikkeita. Suomeen olin jättänyt pesuaineiden jämät ja tarvitsin heti uudessa kodissa uusia. Muistan kuinka tiskiainepullo näytti niin erilaiselta ja jotenkin niin somalta eikä hinta todellakaan päätä huimannut! :D


Sateiset torstaiterkut!
Tänään saapuu uudet kalusteet terassille. :)


8 kommenttia:

 1. On aivan totta, että siellä on tosi halpaa Suomeen verrattuna. Keväällä olimme käymässä Saksassa ja menimme laivalla, että voi tuoda kaikkea kivaa. Aviomieses esim. Osti Travemunden terminaalista 24 tölkkiä 5% olutta maksoi 5,90€ Ja yksi kesän lempikukistani on Maljaköynös täällä maksaa 22€ Saksassa 3,90€. Ja tosiaan hiusvärit jotka täällä maksaa 12€, niin sieltä sai 2,90€. Ja kaikkea muuta maan ja taivaan välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa miettinyt, että miten voi olla niin suuri ero hiusväreissä. Mutta yhä edelleen se sama syy, että ostovolyymi jopa hiusväreissä ;) on eri! Minä värjään itse hiukseni ja tällä hetkellä käyttämäni väri on varmasti vitosen luokkaa. Eikä ole siis edes kaupan halvin. :D

   Poista
 2. Kyllä totta on! Kempparitavarat ja muut ovat paljon paljon halvempia kuin Suomessa. Esim. Rexonan deodorantti mitä käytän maksaa Suomessa nyt jo varmaan yli 9€ ja ainakin viime kesänä sitä sai Saksasta 3€.lla. Monena vuonna jo rahdannut niitä aina vuoden satsin. Myös kaikki kasvorasvat ja sun muut halvempia. DM on paratiisi suomalaiselle. Myös vaatteet ja t-paidat halvempia, niitäkin tuotu ihan urakalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, DM on kyllä oikea paratiisi! :D Minäkin saan aina toisinaan ostoslistan, että mitä pitää käydä DM:ssa hakemassa Suomeen tuliaisiksi. :)

   Poista
 3. Meillä Saksassa kuuluu olevan Tanskan jälkeen EU:n kalleinta sähköä. Tervetuloa kaikki sähköautoilijat!🚗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sähkö ja internet- ja kännykkäliittymät taitavat olla Saksassa kalliimpia. On aika kiehtovaa vertailla tällaisia asioita, vaikka vaikeahaan se on kun toisessa maassa on yli 80 milj. asukasta ja toisessa....5! :D

   Poista
 4. Saksan arvonlisävero lienee ruoassa alempi kuin Suomessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ehdottomasti. Ruoan arvonlisävero on huomattavasti pienempi kuin Suomessa, kai puolet vähemmän. Siksi tällaiset vertailut ovatkin ihan mielenkiintoisia, mutta toisaalta vertailu on vaikeaa. Kiitos sinulle kommentista! :)

   Poista