torstai 19. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 19. luukku: Suklaahippukakku















Piti leipoa kakku erääseen tapahtumaan ja löysin netistä tämän suklaahippukakku -ohjeen. Tarpeet löytyivät omasta takaa, joten valinta oli sillä selvä. Kun lähdin irroittamaan kakkua vuoasta 
(kun se oli jo hyvin jäähtynyt), ei lähtenytkään ihan helpolla! Kuten tästä kuvassa olevasta palasesta huomaa, että osa suklaapaloista oli pohjassa kiinni. Kakusta tuli siis melko ruma enkä sitten kehdannut roudata sitä kahvioon myytäväksi. Onneksi uutta kakkua varten löytyi vielä munia ja rasvaa joten
leipaisin nopeasti tiikerikakun. Siitä tiikerikakusta ei ole kuvia, koska se lähti 
saman tien sinne kahvioon, mutta tästä 
'rumasta kakusta' on! :D Meinasin ensin, että en postaa ohjetta, mutta annetaan nyt mennä. 

Maku oli kyllä oikein erinomainen! :)
Ohje alla! 







2 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g suklaahippuja
2 dl maitoa
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sokeri sekä munat vaahdoksi, lisää huonelämmin margariini vatkaa hetki, lisää maito, jatka vatkaamista kunnes taikina on tasaista. Sekoita eri astiassa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne jatkuvasti vatkaten seokseen, taikinan on valmista kun se on vaahtomaista. Lisää suklaahiput ja sekoita lusikalla niin ett hiput ovat taikinassa tasaisesti.

Kaada taikina voideltuun korppujauhoilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti


Ohje, Anna-lehti (KLIK!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti