maanantai 9. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 9. luukku: Vegaaninen marjatäytekakku

Heissulivei, mitä sinun maanantaihin kuuluu?



Kerroin aiemmin, että kutsuin muutaman ystävän luokseni pikkujouluglögeille. Maustoin Suomesta ostettua Ekströmin mustaviinimarjamehua neilikalla, maustepippureilla, kanelitangoilla sekä tähtianiksilla. Tuli oikein maukas juoma ja kaikille maistui. (Joukossa oli pidempiaikaisia ystäviäni keille glögin maistelu luonani ei ollut ensimmäinen kerta.) Jätin juoman maistumaan edellisenä iltapäivänä kattilaan ja laitoin sen jo heti aamusta lämpenemään. Kun vieraani saapuivat koko huushollissa oli ihana, jouluinen tuoksu. Ja vieraat huomasivat sen ihan ensimmäisenä ovesta astuessaan. :)

Eräs hyvä ystäväni on ollut nyt vuoden verran vegaani, aiemmin hänen ollessa pitkään kasvissyöjä. Mietin kovasti, että mitä voisin laittaa tarjolle. Kun vastaani tuli tämä kakkupohjan ohje niin homma oli sillä selvä. Ohjeen mukaista täytettä en lähtenyt tekemään koska etsittyäni parista kaupasta vegaanista tuorejuustoa sain vain vastaukseksi ei oota. Vegaanikermalla ja marjoilla mentiin! :)

Pohja oli mehevä ja maukas, vegaaninen kerma vaahtoutui sukkelasti, oli maukasta ja niin kauniin valkoista. Oli oikein onnistunut kakkukokeilu. Niin ja olihan kakun päällä hiukan tummasuklaalastuja ja vohvelikukkia. Vohvelikukissa ei mainittu mitään eläinperäistä. Ellei sitten se väriaine. (Oliko se karmiini?) Mutta osa vieraista jätti kyllä kukat syömättä, ne eivät nimittäin omastakaan mielestä maistu kovin hyvältä. Lasten mieliksi olin ne alunperin ostanutkin. :) Mutta jokainenhan toki koristelee mielensä mukaan.






Koristeet olisivat kyllä voineet olla hiukan jouluisemmat...






Kakkupohja

3 1/2 dl kaurajuomaa
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
4 dl  vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 rkl perunajauhoja
1 rkl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa



Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 22 cm). Pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Sekoita kaurajuoma, sokerit, öljy ja viinietikka keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos kaurajuomaseokseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.


(Ohje, K-Ruoka KLIK!)



Mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla,
tosi maistuva kakkupohja ja sopii kaikille syöjille. :)





4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku ja suloiset kukkakoristeet. Varmaan maistuvaa sopii kaikille.

    VastaaPoista