maanantai 13. heinäkuuta 2015

Valkosuklaamuffinit


200 g rasvaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 3/4 dl kermaa
100 g raastettua valkosuklaata


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää taikinaan huoneenlämpöiset munat yksitellen, jatka vatkaamista.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää ne taikinaan.

Lisää lopuksi kerma ja raastettu valkosuklaa ja sekoita taikina tasaiseksi.

Paista muffineja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia.


Ohje, klik!

Juhlia varten tein taikinaa tupla-annoksen. Vehnäjauhoista osan korvasin perunajauhoilla. Muutin ohjeessa sanan 'voi' rasvaksi, koska itsekin jouduin käyttämään juoksevaa leivontamargariinia. :)





Elintarvikevärillä värjättyä tomusokeri-tuorejuusto-kuorrutusta 
sekä pieniä koristeita; perhosia, vihreitä/sinisiä rakeita sekä 
prinsessa-kolikoita (<-- taisi niin pakkauksessa lukea?!). 

:)



P.S. Ted'istä ostetut korkeat muffnivuoat olivat todella kauniit. MUTTA, en paistanut ko. leivoksia niissä vaan ihan tavallisissa paperivuoissa. Koristeluhetkellä siirsin jokaisen tällaiseen korkeampaan/näyttävämpään vuokaan. Olihan siinä näpräämistä sekä meni 'hukkaan' ne tavalliset vuoat joita käytin paistamisessa. Olen todennut, että näistä 'tulppaanvuoista' tulee varsin ruman rasvaiset, jos paistaa näissä, siksi tämä vaivalloinen vaihto-operaatio. :)

2 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla tällä ohjeella... =D nam =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moneen käyttämääni reseptiin kuuluu maito, mutta tässä kerma...mutta kermahan sopii aina kaikkeen. ;) Valkosuklaa yhdistettynä maitosuklaaseen voisi toimia myös. :) Muffinit aina hyvä idea!

      Poista