maanantai 23. marraskuuta 2015

Porkkanakakku

Oi, oi, oiiii, tästä tuli superherkkua!


Miten saatoinkaan unohtaa tämän reseptin. Kuvatiedostoja koneelta siivotessani löysin nämä porkkanakakkukuvat ja oli pakko asap tsekata olinko jo julkaissut reseptiä blogissani. Mikä lie muistikatkos vaivannut, kun tällä lailla olen unohtanut, mutta eipä tässä mitään asia korjaantuu käden käänteessä.


Tämän herkullisen reseptin löysin kivasta leivontablogista, Tarun Taikakakut, klik!



Kakku oli suussasulavaa ja koska reseptistä tulee iso pellillinen vei mies ison osan kakusta töihin mukanaan. Kakku oli syöty hetkessä joten tätä on tehtävä pian lisää (ja taas miehen työkaverit saavat kahvin kanssa herkkuja)! Ja helppo olisi valmistaa lasten juhliin, ainakin meidän ipanat tykkäsivät. ;)







5 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl (3 isoa) hienoksi raastettua porkkanaa


kuorrutus
200 g maustamatonta tuore- tai sulatejuustoa
225 g tomusokeria
50 g pehmeää voita


pinnalle
mantelirouhetta




Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi raastettu porkkana. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä se jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele pinta mantelirouheella. Piirakka on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Säilytä piirakka kylmässä.





yummy






2 kommenttia:

  1. Tuo porkkanapiirakka/kakku on minun kesto suosikki. Sain ensimmäisen ohjeen jo vuonna 1988....Ja siitä lähtien sitä ollaan aina aika ajoin tullut tehtyä!!! Oliskohan taas aika tehdä näin nämä kuvat!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) kun löytyy joku lemppariresepti siitä pidetään kiinni kynsin, hampain, vielä vuosien päästäkin! Siitä vaan valmistamaan, sopisiko vaikka pikkujoulukakuksi. ;)

      Poista