sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Suklaakakku


Luonnoksiin jäänyt ohje tulee vähän myöhässä.
Parempi kai myöhään kuin EI MILLOINKAAN. ;)





Pohja

8 kananmunaa
3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta


Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 30-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä esim. grillitikulla.





Suklaakuorrutus:
(tämä ohje pienehköön kakkuun)

60 g tummaa suklaata
60 g voita
6 dl tomusokeria
3/4 dl kuohukermaa


Sulata suklaa voin kanssa yhdessä kattilassa pienellä lämmöllä. Lisää tomusokeri hyvin sekoittaen ja lopuksi kerma. 




Leikkaa kakku 2-3 osaan riippuen kakun paksuudesta. Täytä suklaamoussella, marjoilla, hillolla....millä tahansa. Meidän pupukakku oli päältä ja sisältä 'hyvin' suklainen. ;)

Koristele haluamallasi tavalla, meillä oli pääsiäisen kunniaksi suklaamunia sekä pupuja.




Oi.....näitä suklaakuvia ei pitäisi katsella...slurps!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti