-

-

tiistai 27. syyskuuta 2016

Pyöräillään

Olen varmasti maininnut jo aiemmin siitä, että ainakin minun näkemykseni mukaan saksalaiset ovat kovia pyöräilemään. Vauvasta vaariin pyyhälletään tukka hulmuten (aika moni kyllä viitsii käyttää pään suojana kypärää, valitettavasti monet lapset kyllä pyöräilevät ilman...) kaupungilla. Ohjaustangoissa roikkuu melkein aina se värikäs Reisenthelin fillarikori! Kai se on se saksalainen merkki tai muuten vaan hyvin värikäs, hauska design joka viehättää. Mutta on enemmänkin sääntö kuin poikkeus kulkea Reisenthel näkösällä. Sähköpyöriä näkee myös valtavan paljon. Vanhempi väki suosii sähköllä kulkevia, mutta näkee nuoremmallakin sukupolvella. Helpotetaan varmasti pitkää työmatkaa tällaisella apukeinolla vaikka päällisin puolin nuoremmat sähköpyöräilijät näyttävät sporttisilta. Fillarin perässä vedettäviä kärryjä lapsimatkustajille (tai koirille!) näkee myös paljon. Kun me reilut viisi vuotta sitten ostimme omamme (Croozerin, suosittelen lämpimästi merkkiä) sain vastailla kaupungilla kysymyksiin ja joskus sain ihmetteliviä katseita. Omasta mielestäni kaupungilla kulki useita vanhempia lapset kärryissä istuen, mutta kuitenkin monille moinen kulkuväline oli erikoinen. Eihän siinä mitään, kyllähän minä vastailin. Kerran eräs kyselijä kertoi olevansa lääkäri ja halusi tietää kärryn jousista ja kuinka ergonominen istuin kärryssä on. :)

Tiedä sitten onko viehätys pyöräilyyn osaksi sitä, että ollaan tarkkoja rahasta (tähän stereotypiaan en ota kantaa, muuta kuin sanomalla, että olen tavannut hyvin tarkkoja rahoistaan olevia saksalaisia kuin hyvin höveleitä rahankäytössään olevia), mutta ainakin on hyväksi luonnolle ja itse satulan päällä istujalle.

Olkoon saksalaiset fillarikansaa tai ei, se on varmasti paikkakunta-/persoonakysymys myös, mutta autokansaa ovat ainakin! Meidänkin pikkukaupungissa törmää usein varsin käheän näköisiin ajokkeihin ja pienessä kaupungissa on autoliikkeitä varsin monta. Ja vaikka auto olisikin hiukan vanhempi, hieman rähjäinen, ruosteinen mitä vain, mutta se mikä on varmaa on, että merkki on perisaksalainen! :)

Iltaruoka uunissa, tänään Abendessen vähän myöhemmin.

Nyt siis ruoat ulos, lapset pöytään, rauhoittumista 
ja vatsan täytettä. Mukavaa iltaa!

2 kommenttia:

  1. Meilläkin oli croozeri, se oli aivan huippu! Voi miten ihanalta tuo sorbetti kuohuva näyttää! Täytyy laittaa se korvan taa. Aurinkoisia pyöräilypäiviä kypärän kanssa!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, Croozeri helpotti hurjasti kahden pienen matkustajan kanssa kulkemista. Istuivat monesti wc-paperi- ja talouspaperipakkaukset kainalossa, kun kärryn takaosaan ei enää muiden ostosten sekaan mahtuneet. :) :D

    Tunnelmallista syksyviikonloppua sinulle Tuire!

    VastaaPoista