sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Runebergin tortut










Toki sunnuntain ja ehdottomasti Runeberginpäivän kunniaksi pitää leipoa. Ja siis 
jälkimmäisen takia juuri NIITÄ torttuja. Mieskin niin kovasti pyyteli ja lasten 
kaverikin oli tulossa kylään niin pitihän sitä saada kahvipöytään jotain herkkua. 
Nämä kyllä ovat aina vuodesta toiseen yhtä hyviä ja ihmettelen joka vuosi, että miksi 
tulee leivottua vain kerran vuodessa...noh, sama pätee kai siihen lanttulooraan tai 
mämmiin, että liika on liikaa ja pysyy aina yhtä maukkaina, kun harvoin saa.

Tällä kertaa käytin tätä Valion ohjetta, KLIK!


Piparinmuruna kandisokerikeksejä ja erillistä kostutusta en tehnyt.


Joku tanskalainen hillomerkki lumosi kauniilla purkilla joten 
sitä ostettiin hillosilmäksi. Pakko olla maukasta hilloa, kun purkkikin 
oli niin kaunis.... ;)


Maukasta ja mukavaa sunnuntaita, 


lapset leikkii ja mies puuhailee pihahommissa. 
Pass mir gut!

2 kommenttia:

  1. Runebergin tortut ovat aina niin hyviä. Meilläkin niitä tehtiin. Niin tosiaan, miksei voisi tehdä useammankin kerran vuodessa? Meillä on nimittäin menossa jo KOLMAS joulukinkku ja minä kun yritän syödä yleensä aika vähän lihaa. No nyt maistuu. Ensin mietittiin, kun kaupasta vielä kinkku löytyi, josko vasta pääsiäiseksi vietäisiin se palvattavaksi, mutta ei sentään. Tuumasta toimeen vaan ja kinkku sujahti uuniin 😛
    Hyvää alkanutta viikkoa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt alkoi tekemään mieli suomalaista (joulu)kinkkua kera vahvan sinapin. ;) Jos on jotain oikein herkullista niin eihän siitä osaa olla erossa. Meilläkin on aina grillattu vaikka sitten lumikasojen keskellä. :D

      Poista