sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Mustikkapiirakka (ja sunnuntailenkki)

Eilen ja tänään ollaan poljettu pienet fillarilenkit perheen kesken. Eilen varsinkin oli mukava ulkoilusää ja sen olivat huomanneet muutkin. Paljon näkyi porukkaa liikenteessä, ihmiset olivat tulleet kotikoloistaan ihmisten ilmoille. Mies pyöräilee yleensä edellä, sellainen hassu tapa ja ihmettelin, että minne hän oli oikein kurvaamassa; noh jäätelölle! :D Eilen sitten maistelimme kauden ekat jädet, ulkona! Jeeii! Oli aika hauskaa. Ja monet seurasivat sitten meidän esimerkkiä. (Ja toki me olimme seuranneet joidenkin toisten. ;)) Tänäänkin jäätelöt maistuvat ulkosalla, ison katoksen alla. Kun olimme melkein valmiita lähtöön paikalle saapui ystäväperhe lapsineen nauttimaan kahvilan vohveleista. Olivat olleet pääsiäisvalokuvattava yhteisen tuttumme studiolla. Pikkukaupungissa voi helposti törmätä tuttuihin joko jäätelöillä tai maitokaupassa.


Eilen saimme myös vieraita, ystäväpariskunta ja heidän koiranpentunsa. Kyllä oli kaverilla meno päällä, kuten pienillä yleensä. Oli parvekkeella tutustumassa ja haistelemassa, kun ihmettelimme koiran katoamista. Miten voi kultaisennoutajan pentu kadota kuin tuhka tuuleen? Noh, hän oli saanut ängettyä vartalonsa varsin pienestä raosta ja mennyt naapurien puolelle....:D Apua! Onneksi karvakamu tajusi ihan itse, että nyt on paree tulla pois. Kaikkea sattuu niin lapsien kuin KARVAlapsien kanssa. ;)


Pakkasesta löytyi kanadalaisia metsämustikoita ja siitä se ajatus sitten lähti; mustikkapiirakka murotaikinaan. Simppeliä sunnuntaiherkkua!


Murotaikina

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään.
Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut
leivinjauhe sekä vehnäjauhot.











6 kommenttia:

  1. Oi, siellä on päästy jo jäätelöllä herkuttelemaan ulkona.
    Täällä vielä joutuu odottelemaan, että ulkona tarkenee jäätelöä syödä.
    Herkullisen näköinen mustikkapiirakka! Nam!
    Kivaa illan jatkoa!❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että se lauantainen +15 astetta sai ihmiset niin ' keväästä sekaisin', että jäätelöä oli nautittava. 😉 Ja ulkona! Tänään sateisempi päivä, mutta siitäkin huolimatta meidän lisäksi paljon jätskinsyöjiä. Ei kuitenkaan pidempään olisi tarjennut terassilla istuskella. Pian Suomessakin terassi-/jädekelit! 😊😎 Mukavaa loppuiltaa!! ♡

      Poista
  2. Ihanaa piirakkaa! Kesän makuja siellä jo maistellaan!

    VastaaPoista
  3. Herkkupiirakkaa ja kevätkausi jätskitellen korkattu ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa, kun oli muutama niin keväisen lämmin päivä. 💕 Nyt sadellut muutama päivä. 🌧🌧

      Poista