torstai 9. elokuuta 2018

Sataa, sataa ropisee










Tänään olemme olleet hammaslääkärissä (lapset siis) ja olen ollut myös tulkkausapuna. Ystävä oli loukannut kätensä parisen päivää sitten ja lupasin lähteä sairaalaan kaveriksi. Noh, eihän minua olisi siellä tarvittu ollenkaan, koska erittäin kovallä äänellä puhunut, hyvin rempseä mieslääkäri puhui hyvää englantia. Oli kyllä superhassu tapaus, täytyy sanoa! Ihmetteli ääneen kaikenlaista, mm. sitä mistä olemme kotoisin ja miksi ystävä oli lähdössä Puolaan häihin! :D Utelias & hassu lääkäri, kummia kysymyksiä!

Hampaat olivat ok ja nyt taas muistetaan pestä hampaita yhtä innolla kuin aiemminkin. Onneksi siitä asiasta ei ole koskaan tarvinnut vääntää kättä vaan hampaiden harjaus on enemmänkin hauskaa puuhaa kuin mitään kamalaa pakkopullaa. Monissa asioissa toki tuollaiset 9-vuotiaat tarvitsevat vielä ohjausta ja apua, mutta ei ainakaan hammaslääkärin tykönä. Menevät tutkimushuoneeseen (? vai miksi sitä kutsutaan? :D) innolla ja itsenäisesti. Allekirjoittanut on aina pelännyt hammaslääkäriä. (Tätä ei pidä kertoa lapsille koskaan. Koskaan.)

Koska nyt iltapäivästä on satanut aivan saavista kaatamalla olemme olleet neljän seinän sisällä. Sade piiskasi auringon kuivattamia havukasveja parvekkeella ja terassipöydälle unohtunut kaitaliina on aivan likomärkä. Sade kyllä nyt taukosi, mutta uskoisin samanlaisen satsin tulevan vielä alas. Ainakin loppuviikkoon oli luvattu vain sadetta, sadetta sekä sadetta. Talomme edessä on tyhjillään oleva tontti, pelkkää nurmikenttää ja voi pojat, että se nurmi oli hurjan rutikuiva, ihan hurjan näköinen. Eikä ole mikään ihme. Eilen miehen tullessa illalla kuuden jälkeen kotiin auton mittari näytti vielä yli 38 astetta....Päivällä lasten kanssa asioidessa ei meinannut henki kulkea, kun fillaroimme pienen matkan. Tuttu mies pysäytti minut ja kyseli, että miksi kävelen niin hitaasti. Ilmoitin napakasti, että näin kuuma keli ei ole suomalaisia varten! ;) 

Yläkerrassa oleva ilmastointilaite, tuulettimet sekä tuo kaatosade auttavat kyllä tähän nihkeään fiilikseen. Ensi yönäkin nukuttaa taas paljon paremmin!

Meikkauskylppärissä tuli otettua parit fotot, sinnekin voisi ostaa vaikka kauniin uuden orkidean 
antamaan hieman naisellista hempeyttä. Kylpyhuonetta kun käytetään melkeinpä vain meikkaamiseen ja sellaiseen.

Sadeterkuin, 
-A-

4 kommenttia:

  1. Huh, aikamoisia lämpötiloja. Meillä ei ole sadetta näkynyt. Alkaa olemaan luonto ihan rutikuiva ja keltainen. Sadetta odotellaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se sade tekee vaan niin hyvää luonnolle kuin ihmisellekin rutikuivan ja lämpimän jakson jälkeen. Toivottavasti sielläkin saatte pian sateesta helpotusta. Mukavaa viikonloppua! 😊⛅

      Poista
  2. Ihana persikan väri on vallannut kotisi 😀
    Kiva, että lasten hampaat olivat kunnossa 👍 Me kutsumme kyseistä huonetta töissä hoitohuoneeksi 😀
    Voi teillä sataa ☔ Meillä pitäisi sataa huomenna.Toivottavasti pitää paikkansa. Luonto ja viljelykset suorastaan huutavat vettä😲
    Lempeää viikonloppua ❤️ T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnon kannalta on hyvä, että on satanut ja kunnolla, ja miksei meidän ihmistenkin. ;) Rappukäytävätkin lainehtivat vettä, kun käytävän tuuletusikkunat olivat unohtuneet auki. Tänään on ollut taas hurjan kova myrskytuuli. Ihanaa viikonloppua sinne. :) :)

      Poista