maanantai 17. joulukuuta 2018

Joulukalenterin 17. luukku: Lahjapulmia

Minulla on ollut huono omatunto. Todella huono sellainen. Olen ostanut tänä vuonna kuten viimekin vuonna paljon lahjoja (En osta koskaan mitään kallistakallista, mutta jotain kuluvaa esim. herkkuja, glögiä, teetä, kynttilöitä jne. Tai jotakin mitä lahjansaaja on toivonut.)

Olen hankkinut lahjat vanhemmilleni, anopilleni, sisaruksilleni ja heidän lapsilleen, rakkaimmille sukulaisille Suomessa (mm. kummitädilleni), Saksassa asuville lähimmille ystäville, miehen työkavereille, naapureille jne. Niin haluan tehdä, ihan omasta halusta. Minulle tulee hyvä joulumieli siitä, kun voin ilahduttaa ihmisiä ketkä ovat arjessani tärkeitä tai sitten muuten vaan on kasa ihmisiä keille haluan jakaa joulumieltä (esim. naapurit, keitä emme vielä niin hirmuhyvin tunne, mutta kuitenkin joten kuten. :)).

Muttamutta, se probleemi on siinä, että tänä vuonna omat lapset saavat meiltä vanhemmilta vain pienet lahjat. Olen ostanut kirjat, elokuvalahjakortit sekä vaatetta. En mitään muuta. Lapset jotka uskovat kovasti vielä Joulupukkiin ovat kertoneet isovanhemmille joululahjatoiveista, mutta me emme ole saaneet tietää mitään! :D Meidän lapsilla on paljon leluja, kirjoja, on pleikka ja Wii. On konsolipelejä ja lautapeleä ihan mieletön määrä. Tytär hukkuu askarteluvälineisiin ja pojalla on maailman kaikki Star Wars Legot (ja paaaljon muitakin!). Tyttären sängyn alla on Ikean sängynaluslaatikko täynnä Barbieta ja pojalla samanlainen täynnä Legon osia...Meillä vanhemmilla sekä meidän jälkikasvuilla on hirmuisesti kaikkea. Miten sitä onkaan kertynyt vuosien varrella? Me olemme laittaneet aina tavaroita myös eteenpäin. Olen antanut jollekin tutulle ja olemme vieneet myös sairaalalle sekä vieneet odotushuoneisiin. Yrittänyt siis ainakin opettaa lapsille, että niitä ylimääräisiä ja vähälle käytölle jääneitä leluja voi ja pitääkin laittaa eteenpäin.

Onko minulla itsellään sitten tänä vuonna iskenyt lahjaähky? En ole nimittäin missään vaiheessa ajatellut sitä, että lapsemme tarvitsivat tätä ja tätä täksi jouluksi. En ole katsellut sillä silmällä markettien hyllyjen leluja tai pelejä. Nähnyt ehkä Monopolin ja miettinyt, että meillä on tuo. Tai nähnyt erilaisia konsolipelejä ja toivonut, että meillä olisi jo nuo kaikki, heh. ;)

Useampana vuotena mies on ollut työreissussa juuri ennen joulua tai ainakin marraskuussa. Olemme sopineet, että mies tuo reissusta jonkun vähän erikoisemman lelun ja ehkä myös vaatteita siihen lisäksi. Se on ollut useampana vuotena hyvä plääni! Miehelle vain viestiä, että mikä olikaan se lasten vaatteiden koko ja mies osaa kyllä ilman apuani, aikuinen mies, tehdä päätökset kivoista leluista. Onpa sitten minullekin kiva jouluyllätys, mitä paketeista kuoriutuu. ;) Mutta tänä vuonna miehellä on kyllä ollut loppuvuodesta reissuja, mutta ei hän toki kaikilla matkoillaan kerkiä ostoskeskuksissa pyöriä. Eli tänä vuonna lahjaksi läheisesti kirjakaupasta ostetut kirjat, läheiseen elokuvateatteriin käyvät lahjakortit sekä vaatetta vaikkapa joulunjälkeisiin päiviin. Sitä mitä muiden paketeista (toivottavasti pysytään kohtuudessa ;)) löytyy onkin sitten vielä ihan mysteeri. Tai siis niiden Joulupukin hankkimien lahjojen...Se mitä olen pähkäillyt lapsiini liittyen, että
mistä saisimme Suomesta ostettua hyvät luistimet,
jos lapset haluaisivat käydä kokeilemassa jäällä?
Olen myös pohtinut, että ensimmäinen markettiostos
on ehdottomasti lapsille pulkat/kelkat ja ehkäpä uudet talvikengät.

Kyllä nuo meidän muksut varmasti saavat
iloisen joulumielen, vaikka paketteja ei olekaan
50 kpl. Pitävät toivon mukaan niin vaate- kuin kirjalahjoista
sekä tietty niistä leluistakin. Ehkä taas
vuoden alusta niitä vähemmän käytettyjä voi laittaa taas kiertoon.

Toivottavasti tämä postaus ei ollut anti-joulu -henkinen, se
ei nimittäin ollut tarkoitukseni. Minähän tykkään joulusta niin
paljon kuin vaan voi ihminen tykätä. Ja myös niistä lahjoista ja
niiden ostamisestakin.

Terveisin: Stressaava jouluhullu ;)p.s. Tänä vuonna kuten muinakin vuosina osallistuimme parin ystävän kanssa lahjakeräykseen. Toteutimme 5 erilaista lahjatoivomusta jalkapallosta vauvan vaatteisiin ja siltä väliltä. Se jalkapallo menee varmasti hyvään kotiin innokkaalle palloilijalle ja pieni lapsi saa talveksi uutta lämmintä vaatetta. :)

4 kommenttia:

 1. Me ostettiin kerran kierrätyskeskukseats luistimet belgialaisille jouluvieraille. Monet kaupungit ja kirjastot lainaavat myös varusteita.

  VastaaPoista
 2. Nykyään lapsilla on jo kaikkea. Ja mitä isommiksi kasvavat, niin pakettien määrä pienentyy.
  Toisaalta ne ovat taas hintavampia.
  Itse osallistuin tänä vuonna joulupuukeräykseen.
  Hienoa, kun tuommoinen keräys on keksitty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä joulun alla järjestettävät keräykset ovat hieno juttu. <3

   Poista