maanantai 1. toukokuuta 2023

Venetsia kevät 2023

 
Venetsia on lumoavan upea ja hyvin epätodelliselta tuntuva paikka. Kaikki mitä olet aiemmin nähnyt TV:n ja valokuvien välityksellä pitävät kyllä paikkansa ja vieläkin enemmän. Luin jostakin, että paikallisilta saatetaan kysyä, että asuuko kukaan Venetsiassa ja milloin se mahtaa mennä kiinni. :) Eli joillekin turisteille se on niin taianomainen paikka, että ei ymmärretä sen olevan koti aika monelle.

Olemme olleet reissun päällä aika monesti pääsiäisen tienoilla. Olemme olleet Moselin laaksossa, Legolandissa, Stuttgartissa, Malagassa ja missäköhän vielä...(?) Mutta Venetsia vei kyllä voiton pääsiäisturistien määrässä! Syrjäisemmillä kapeilla kujilla sait kulkea rauhassa oman perheen kesken, mutta heti Pyhän Markuksen aukiolle tultaessa tai Rialton sillalle saapuessa väkijoukko tuhatkertaistui! :D Mutta uskon kyllä, että Venetsia on juuri niitä kaupunkeja joissa on menoa ja meininkiä niin sesonkiaikaan kuin sen ulkopuolella.

Tämä oli minulle vasta toinen kerta Italiassa. Sain niinkin ihanan rippilahjan aikanaan, kuin matkan Italiaan tädeiltäni, ja joiden kanssa matkustimme yhdessä. Upea matkamuisto joka säilyy muistoissani aina. Sanoin jo miehelle, että syksyllä voisi mennä joko uudestaan Italiaan tai taas Kreikkaan. (Viime vuonna kävimme Kreikassa.) Noh, aina voi haaveilla ja miettiä matkasuunnitelmia. Upeita ja mielenkiintoisia paikkoja on Eurooppa ja maailma pullollaan.
Hauskaa vappupäivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oi, oi kyllä teillä on ollut ihana matka! Me olemme matkustaneet Italiassa paljon, kaikissa maakunnissa. Myös Venetsiassa olemme käyneet asuntoautoreissulla. Erikoisen hieno paikka, mutta se turistien paljous vie siltä hiukan hohtoa. Mutta siis, Italiassa nyt vaan on niin paljon kaikkea kaunista katsottavaa, että sinne on aina pakko palata uudelleen. Sydän vie sinne. Italia on varmaan saanut muidenkin maiden edestä kauneutta. On historiaa yllin kyllin, on luontoa ja on hyvää ruokaa. Varmaan jo arvaatkin, että rakastan Italiaa ❤️🤍💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upea maa ja paljon mahtavia kohteita!❤️ Pitää päästä taas pian uudelleen. Kuten miehelle jo sanoin, että syksyllä on päästävä jonnekin reissuun. 😊😀 (Kesällä piipahdamme Suomessa!)

      Poista