keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Cookies

Lasten leikkiessä ulkona syksyisen auringon paistaessa minä paistoin superhelppoja keksejä niin jälkiruoaksi kuin iltateen kanssa nautittavaksi. (Pitäähän sitä jotain hyvää mutustelevaa olla...eikö?)

Käytin tätä reseptiä, KLIK!





noin 40 kpl

200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 tl Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna



Nypi rasva, sokerit ja jauhot keskenään. Sekoita joukkoon rikottu muna. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Kauli taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Painele pikkuleipämuoteilla tai leikkaa mallin mukaan haluamiasi kuvioita. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.





Olin ostanut aiemmin kivan piparileimasimen jota halusin nyt käyttää ensimmäisen kerran. Mutta pikkuleivät olivat sen verran paksuja ja uunissa noustessa kohokuvio jäi hieman epäselväksi. Mutta ei se mitään, ensi kerralla tiedän sitten paremmin. En myöskään käyttänyt muotteja (vaikka olisi löytyny mm. cooleja dinosaurusmuotteja!) vaan pyörittelin taikinasta palloja jotka litistin kevyesti. Leimasinta pyörittelin ensin jauhoissa ennen kuin painoin sen pikkuleivän pintaan. Leimasimen piti olla aika jauhoinen jotta se ei tarttunut taikinaan kiinni.

Ja olisihan nämä voinut koristella vaikkapa tomusokerikuorrutteella. :)


2 kommenttia: