-

-

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Elternsprechtag & Elternabend

Miten tämä ensimmäinen kouluvuosi/lukukausi on mennyt näin sukkelaan? Vastahan olimme lapsinemme Einschulung -juhlassa (perinteinen koulun aloitus/kouluun ilmoittautumis -juhla), kuuntelimme rehtorin ja opettajien puheita ja katsoimme lasten taidolla tehtyjä esityksiä! Vasta elokuun aurinko paistoi ja saatoimme lapset ensimmäistä päivää kouluun? Kaiholla mietin sitäkin päivää.

Tosiaan meillä ollut tässä lähiaikoina niin Elternsprechtag eli vapaa suomennos vanhempainvartti sekä Elternabend eli vanhempainilta. Em. olivat jaettu eri päiville, 1 A - ja 1 B -luokkien vartit olivat eri päivinä. Mies oli silloin reissussa, mutta meidän 'luottobabysitter' pääsi tulemaan lasten kanssa siksi aikaa, kun äidillä oli tapaaminen koululla. Kumpikin opettaja näytti listoista miten lapsilla on mennyt niin matematiikassa, lukemisessa kuin kirjoittamisessa ja kertoi jotain yleistä mitä ovat tehneet. Vaikka toki niitä kokeita tulee kotiinkin ja näen miten lapsilla on mennyt, on silti huojentavaa kuulla opettajan suusta miten hommat sujuvat. Pojan opettaja on varttuneempi ja tytön opettaja n. 30 vuotias, mutta kummatkin tuntuvat hyvin päteviltä ja sympaattisilta, mutta tarpeeksi 'jämäkiltä' opettajilta.

1-luokkalaisten vanhempainiltaan pääsi mieskin mukaan ja oli tosiaan hyvä koska lapsemmehan ovat eri luokilla (A ja B) en pystyisi jakamaan itseäni kumpaanki luokkaan. ;) Ensin aloitimme Aulassa (eli suomeksi ns. auditorium) kaikkien 1-luokkien opettajien diaesityksiä kuunnellen. Puhuivat yleisesti menneestä lukuvuodesta ja missä vaiheessa opetussuunniltemaa ovat niin matematiikassa kuin äidinkielessä. Ottivat puheeksi niin kellonajat kuin suurempien lukujen yhteenlaskut joita pitäisi harjoitella kotona vanhempien kanssa. Toivoivat myös lapsille ostettavan kellon josta harjoitella kellonaikoja, koska opettajat olivat huomanneet isompienkin (eli kork. 4-luokkalaisten, Grundschule 1-4 lk.) lasten haasteet kellonaikojen parissa.

Lapset eivät myöskään saa arvosanoja kuin vasta kolmannelta luokalta lähtien. Opettajat näyttivät taulukkoa jonka avulla lapsia arvioidaan, niin kouluaineissa kuin käytöksestä ja huolellisuudesta yms. Ensi lukukautta sivuttiin myös hiukan ja tulevan lukukauden alkua. On se kyllä hurja ajatella, että meidän pikkurääpäleet ovat kakkosluokkalaisia ensi elokuussa?

Luokissa keskusteltiin tästä keväästä, millaisia retkiä ja tapahtumia on vielä tulossa yms. Ensi elokuulle, Einschulung -juhlaan toivottiin vapaaehtoisia leipoja -minua ei tarvinnut kahta kertaa kysyä! Ilmoitin into piukassa leipovani mielellään. Pitää sitten tietysti leipoa kahden edestä -pitää olla tasapuolinen kummankin luokalle. :D


Kesäkuussa alkaa kesäloma joka kestää noin 5 viikkoa.
Kesälomasuunnilelmat ovat jo hyvällä mallilla!

Kaunista sunnuntaita, mukavaa toukokuun ekaa SINULLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti