-

-

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

I sydän Berlin osa I

Viime keskiviikkona starttasimme auton ja suuntasimme mustan menopelimme kohti pääkaupunkiamme. Täytyy myöntää, että harmikseni tämä reissu oli vasta ensimmäinen ko. kaupunkiin, mutta tiedän, että ei tule olemaan viimeinen! Matkaan suuntasimme helatorstaivapaat mielessä ja mieskin siis piti perjantain vapaana. Ystäväpariskunta suuntasi Suomesta sinivalkoisin siivin kanssamme pidennettyä viikonloppua viettämään. Samaisen pariskunnan kanssa olemme kokeneet niin Hampurin, Amsterdamin, Kööpenhaminan kuin myös nämä omat kotiseudut täällä. Ovat käyneet luonamme vierailemassa kaksi kertaa. Ovat ensimmäinen ystäväpariskunta joka on vieraillut luonamme ja taisivat olla myös ihkaekat Suomivieraat ylipäätänsä! Pitävät reissaamisesta niin ovat oiva parivaljakko matkustamiseen.

Yhdessä etsimme sopivaa hotellia ja aikaa juuri passelin löytämiseen käytimme tovin. Muistaakseni hotels.comin kautta löysimme hotellin kolmeksi yöksi. Koska helatorstai, hotellivaihtoehdotkin (tietyn hinnan/sijainnin rajoissa) alkoivat olla kiven alla. Aina on hyvä varata huone mahdollisimman pian niin saa mieleisen yöpymispaikan. Me löysimme kyllä täydellisen vaihtoehdon: Novotel Berlin Mitte. Lähimmälle metropysäkille oli n. 200 m, museosaarelle n. 10 min. kävelymatka, Tv-tornille n. 1 km ja Tegelin kentällekin vain puolen tunnin ajomatka, nyt vain muutamia hyviä puolia mainitakseni.

Palvelu oli ystävällistä, huoneet siistit ja aamiainen kattava ja fressi. Ystävämme olivat testanneet kuntosalin, mutta se ei saanut himoliikkujilta montaa pointsia, mutta muuten oli ihan ok. Aulabaari oli myös kiva ja moderni, siinä istuimme eräänä iltana rättipoikkiväsyneenä lasten leikkiessä leikkinurkassa. Joka sekin oli ihan kiva konsolipeleineen, kirjoineen ja leluineen. Kaksi tietokonetta aulassa printtereineen oli onnen omiaan, jos halusi tsekata vaikkapa aukioloaikoja. Hotellin wifi oli varsin hidas, mutta toimi ilmaiseksi (jonkun tietyn ajan/päivä, en muista nyt kuinka paljon).

Saavuimme keskiviikkona niin myöhään (miehen työreissu sekoitti hieman aikatauluja) joten keskiviikkona tutustuimme vain hotelliin. Mutta torstaille oli luvassa kaupungilla kävelyä, miljoonan valokuvan ottamista sekä hyvää ruokaa sekä juomaa.

Näpsin kuvia sekä omalla, että miehen (ystäväni Nokialla sai myös hyviä kuvia ja hän on luvannut lähettää omia reissukuviaan) Samsulla joten nyt vain muutama kuva tekstin oheen. Kuvia ja juttua tulossa myöhemmin lisää!


Helteinen toukokuun päivä, näitä lisää!


6 kommenttia:

 1. Palaja Sorrentoon, Memories of Heidelberg, I love Paris in the morning, Tulpen aus Amsterdam, Stockholm i mitt hjärta, Wonderful Copenhagen, Ich habe eine Koffer in Berlin. On kaupunkeja, joista jää muistoja ja tehdään lauluja . Sinullekin kävi nyt niin, että "jäi matkalaukku Berliiniin" (Ich habe einen Koffer in Berlin) kuten Hildegard Knef lauloi aikanaan. Tarkoittaa, että Berliini on kaupunki, johon mieli palaa aina uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, matkalaukut taisivat jäädä Berliiniin. ;) Mieskin kommentoi heti kotimatkalla, että tänne palaamme vielä. Ensin on edessä muita reissuja...

   Poista
 2. Minä ihastuin kanssa Berliiniin, kun kävin siellä..... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kaunis, mielenkiintoinen kaupunki tämä meidän pääkaupunkimme :)

   Poista
 3. Joudun kanssa myöntämään, ettemme ole vielä käyneet Berliinissä! Kovasti kiinnostaa, mutta matkaa on sinne kuitenkin sen verran, ettei ihan pelkäksi viikonlopuksi viitsi lähteä. Tosin olishna näitä pitkiä viikonloppuja tässä pyhäpäivien yhteydessä. Ehkäpä ensi vuonna pääsemme Berliiniin. Mielenkiinnolla seuraankin näitä kuviasi reissultanne. Ja hyvä idea tuo, että ystäväpariskunta lentää sinne Suoomesta. Näin mekin olemme miettineet, että olisi kätevä treffata ystäviä muuallakin kuin kotinurkilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan meidän perhe on ajanut esim. sinne Kööpenhaminaan ja ystävämme ovat lentäneet sinne ja näin ollen kummatkin 'joutuvat' hiukan matkustamaan. ;) Toki autoilua ja lentämistä ei voi verrata keskenään, mutta kuitenkin. Vielä on päättämättä seuraava kohteemme. Aion ehdottaa Luxemburgia, jossa meidän perhe vieraili muutama vuosi sitten (ajoimme sinnekin), hyvin kaunis paikka sekin. Ehkä seuraavana pääsiäisenä/helluntaina teidänkin perhe suuntaa Berliinin suuntaan. :) Suosittelen lämpimästi.

   Poista