tiistai 23. tammikuuta 2018

Korvapuusteja













Pieni, 2,5 dl taikina, ilman kananmunaa ja kuivahiivalla. Paaaaljon enemmän voita 
kuin resepti sanoo (silmämääräinen mittaus :;)) ja iso loraus kardemummaa tuubista!
Mutta maistuipa pellillinen korvapuusteja hyvältä, ei siis riittänyt pakkaseen asti. 
Ensi leivontakerralla sitten puolen litran tai jopa litran taikina, että saadaan enemmän 
herkkuja kahvin/teen kera. En osaa oikein sanoa eroa kananmunattoman tai kananmunallisen 
taikinan välillä, koska taikina varmasti muutenkin käyttäytyi eri lailla, kun sitä voita lorahti 
oikein kunnolla. :D Mutta pahempia eivät olleet ainakaan, heh, sen voin taata. ;) Eli 
ensi kerralla on ihan makukysymys onko kananmunia vai ei, mutta tuorehiivasta tykkään 
enemmän. En tiedä, kai se on vain makuasia. Toki monesti leivon sämpylöitäkin kuivahiivan 
kanssa ja oikein herkullisia tulee ja taikina nousee hienosti. :)


Pullavaa tiistaita kaikille tasapuolisesti, 
kumpa olisikin vielä korvapuusteja teen kera...Ei ole ei.
Se tietää sitten sitä, että viikonloppuna voisi leipoa tai 
loppuviikosta!



2 kommenttia:

  1. Enpä muista, koska olisin korvapuusteja leiponut! Nam!
    Pullantuoksuista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullan tai muun leivonnaisen tuoksuista viikkoa sinullekin 😊😊💕

      Poista