-

-

tiistai 30. tammikuuta 2018

Lesenacht

Viime viikonloppuna kaksosilta toisella oli jännät paikat edessä oli nimittäin menossa koululle yöksi, koko luokan kanssa. Ohjelmassa oli lukemista, herkuttelua ja hauskanpitoa. Viime vuonna pojan opettaja järjesti samanlaisen hauskan kokemuksen, tällaista koululla yöpymistä kutsutaan nimellä 'Lesenacht'.

Jo hyvissä ajoin ennen Lesenachtia opettaja laittoi viestiä Hausaufgabeheft'iin (eli läksyvihko, vihko johon opettaja/oppilas kirjoittaa niin tärkeitä muistettavia asioita kuin ne kotiläksytkin) kysyen iltaa varten vapaaehtoisia vanhempia. Yksi vanhempi tarvittiin opettajan pariksi yöpymään koululle (opettaja yöpyi tyttöjen kanssa ja tämä vapaaehtoinen vanhempi poikien) ja paria vanhempaa pyydettiin auttamaan illan askarteluissa sekä vohvelinpaistossa. Ja muutamaa pyydettiin tuomaan vohvelirautoja lainaksi ja myös vohvelitaikinaa tuli muutamasta eri osoitteesta. Eli, kun jokainen (tai edes moni) tekee jotain pientä saadaa homma sujumaan moitteetta.

Lapset saivat selkeän listan mitä pitäisi roudata mukaan; makuupussi, makuualusta, 1 pehmolelu jne. Pojalle taisi eniten tuottaa vaikeuksia vain yhden pehmolelun mukaan ottaminen...makuupussi ja alusta löytyivät jo omasta takaa. Ne oli hankittu vastaavanlaista tapahtumaa varten joka järjestettiin viimeisenä vuonna päiväkodissa. Yöppäri, hammasharja jne.Jokainen toi myös tullessaan mukit, lusikat yms. jotta aamiaisen jälkeen kenenkään ei tarvinnut jäädä sen kummenkin putsailemaan keittiössä. Lapsia oli kehoitettu ottamaan aterimet yms. pieneen pussiin mukaan ja näin tiskaukset hoidettiin omassa kodissa. Opettaja oli järjestänyt aamiaistarvikkeet koululle ja juomat myös. Aamulla, kun olimme poikaa hakemassa koululla leijaili vastapaistetun sämpylän ihana tuoksu. :)

Monilla oli mukanaan isoja, kahden hengen ilmapatjoja tai patjoja omasta sängystä. Meidän poika pärjäsi sen yhden yön makuualustalla. Jos on tiedossa useamman yön reissuja niin silloin voisi harkita ilmapatjaakin, mukavampi nukkua niin. :)


Nämä Lesenacht'it sun muut ovat niin opettajakohtaisia juttuja, tytön opettaja ei ole koskaan järjestänyt vastaavaa. Järjesti kyllä ennen joululomaa vohvelinpaistopäivän ja on muuten äärimmäisen mukava opettaja, mutta jokainen taaplaa tyylillään. On oikeasti hyvin mielenkiintoista, että kaksoset on laitettu eri luokille ja näin ollen saamme kohdata aina kahden erilaisen opettajan tavat. Minulta kysyttiin huolestuneena, että eikö tyttärelleni tullut paha mieli, kun hän ei päässyt kokemaan jotain tällaista. En oikein osannut vastata mitään, kun kuvittelisin tytölle sen olevan jo ihan ok, että velipoika tekee eri juttuja koulussa. Olivat jo päiväkodissa eri ryhmissä, ovat tottuneet. :)Leffaa, kirjoja, vohveleita, hyviä kavereita ja herkkuja...
Kuulostaa kyllä sellaiselta illalta josta nauttisi kuka tahansa, 
ikään katsomatta. ;)


Eero Aarnion Puppyt ovat lasten ristiäislahjat 


4 kommenttia:

 1. Kiva, kun kouluissa järjestetään yökoulu.
  Meillä on myös jokaisen lapsi ollut yökoulussa. Se oli jännää.

  Hyvää illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Suomessa sitä kutsutaan yökouluksi, onpa hauskaa 😊😊 mukavaa loppuiltaa sinnekin 😊

   Poista
 2. Kiva Lesenacht! Meilläkin kaikki lapset olivat yökoulussa, mutta teltoissa keväällä ennen koulun loppumista. Siellä kyllä paleltiin, kun yölämpötila oli lähellä nollaa.
  Mukavaa alkavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsit, onpa hauska kuulla! Telttailu onkin mukavaa, toki hieman haastavaa viileämmällä kelillä, mutta kuitenkin. Hieno kokemus kaikkinensa. :) Ja lapsilla aina kivaa, kun on jotain 'tavallista poikkeavaa' ja varsinkin koulussa. :) Mukavaa alkavaa helmikuuta sinnekin. :)

   Poista