keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 11. luukku: Vegaaniset korvapuustit









Tälläisiä herkkuja vein meidän pikkujouluihin.


5 dl kauramaitoa
1 tuubi kardemummaa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
n. 2 tl suolaa
200 g margariinia sulatettuna
vehnäjauhoja sopivasti


Lämmitin kauramaitoa kardemumman kanssa (kädenlämpöiseksi) ja kaadoin juoman murustetun hiivan päälle. Perään suola, sokeri sekä margariini. Vehnäjauhoja lisäilin tarpeen mukaan, n. 15 dl. Taikina saa olla pehmeää ja, kun irtoaa jo hieman reunoista on valmis laitettavaksi kohoamaan liinan alle. 

Vaivaa kohonnutta taikinaa jauhoitetulla alustalla ja käytä mielesi mukaan kanelia, sokeria, margariinia, jos leivot korvapuusteja. :)

(Pullat voitelin sokerivedellä ja päälle 
ripaus raesokeria sekä mantelilastuja) 

Paista 225 asteessa n. 10 min.





Tällaisiä pikkuherkkuja tähän keskiviikkoon...



4 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkullisilta! Nam!😋
    Ihanaa keskiviikkoa!💕💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivoin ensimmäistä kertaa vegaanisia pullia, mutta varmasti ei ole eka kerta. :) Kivaa keskiviikkoa sinnekin. 💕💕

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Onko Saksassa helposti saatavilla vegaanisia maitotuotteiden korvaajia? Suomessa on kyllä aika paljon. Kauramaidosta tein perunamuusia. Maistoin maitoa ihan sellaisenaan ja minusta siitä jäi outo jälkimaku suuhun. Muusissa se ei kylläkään tuntunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauramaidon kanssa hyllyiltä löytyy riisi- ja soijamaitoa nyt ainakin. Voi toki olla, että jotain muutakin. Mutta näitä olen lähinnä tiiraillut kauppojen hyllyillä. :) Hyvä ystävä on vegaani ja, kun hän on tulossa kylään haluan leipoa jotain sellaista jota voi kaikki syödä. :)

      Poista