tiistai 14. huhtikuuta 2020

Kasvistäytteiset paprikat

Huomenta vaan!

Muutama paprika kummitteli pöydällä ja couscousia oli vajaa pussillinen ja siitä se lisukkeen idea oikein lähti! Meillä oli hiukan tähteitä edelliseltä päivältä joten ajattelin niiden seuraksi jotain 'pientä'. No eihän tämä kovin pieni lisuke :D edes ollut, mutta jäi sitten loput seuraavaan päivään. Eka kuitenkin syödään ne vanhat ruoat sieltä jääkaapista. :)

Leikkasin paprikalta kunnolla lakkia pois ja pilkoin ne pieneksi ja kuullotin hetken pannulla punasipulin kanssa. Oikein pehmeä paprika on niin hyvänmakuista mielestäni. Ja maistoin hiukan suolalla ja pippurilla.




Mutta laitetaas nyt kuitenkin tämä päästä vedetty resepti: 

4 paprikaa (leikataan lakit pois)
1 punasipuli
n. 1 dl couscousia
2-3 tomaattia
mausteita maun mukaan (yrtit, suola, pippuri)
juustoraaste
(oliivi)öljy


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pese paprikat ja leikkaa lakit pois. Voitele vuokaa hieman öljyllä ja
paprikat perään. Kiehauta vettä n. 1 dl ja kaada 1 dl couscousin päälle.
Anna imeytyä n. 5 min.
Kuullota paprikanpalat (eli ne lakit!) kera punasipulin, öljyssä.
Yhdistä paprikasipuliseos couscousin ja tomaattikuutioiden kanssa ja mausta suolalla
ja pippurilla ja vaikka yrteillä. Kaada seos paprikoiden sisään
ja ripottele juustoraastetta sekä öljyä päälle. Paista n. 30 min.
(Voit myös halutessasi esikypsentää paprikoista mikrossa ennen täyttämistä. Ja lyhentää sitten uunissa oloaikaa.)

















Herkuttelemisiin!!



4 kommenttia:

  1. Oijoi kun näyttää ja kuulostaa herkulliselta:) Kiitos ohjeesta! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täytetyt paprikat ovat minun suuri herkku. Mukavaa viikkoa sinnekin. ❤❤

      Poista