maanantai 12. huhtikuuta 2021

Parsaa ilmakuivatulla kinkulla & bearnaisekastiketta



















Heippa vaan, mitä sinun maanantaihin kuuluu?


Viikon aluksi kuvamateriaalia pääsiäiseltä jolloin herkuttelimme (ekaa kertaa tänä vuonna) tankoparsalla. Vielä emme löytäneet paikallisia, mutta pian saamme nautiskella 
niistäkin! 

Olemme joskus monta vuotta sitten ostaneet parsakattilan (kapea, korkea ja erillinen 
keittokori) ja mokoma alle kympin ostos on ollut mainio apu. Kun parsakausi on 'ohi' 
olen säilyttänyt sitä kellarissa.

Muutamaksi minuutiksi kattilaan (vihreä parsa kypsyy nopeammin kuin valkoinen) ja sen jälkeen kääräisimme muutaman tankoparsan ympärille ilmakuivattua kinkkua ja vielä hetkeksi grillivastuksen alle uuniin.

Bearnaisekastike valmistui pussin ohjeen mukaan :D ja uunissa parsojen kanssa paistui samaan aikaan myös muutamat pienet makkarat lapsille. Katoimme pöytään myös muutamat juustot, lihatiskiltä ostetut marinoidut oliivit sekä salaattijuustoa. Ja kuten kuvasta näkyy meillä oli lisukkeena vielä tabbouleh-sekä pastasalaattia, joista kirjoitinkin jo ohjeet aiemmin.


Tänään ei syödä tankoparsaa eikä availla viinipulloa, jotain ihan muuta! :)

Mukavaa maanantaita. ❤

 

5 kommenttia:

  1. Upea ateria just meille mieleen. Me rakastamme parsaa ja sitä on meillä kasvamassa yli kymmenen metriä. Vielä sitä herkkua on odotettava mutta ei kuitenkaan mahdottoman kauan. Me emme ole laittaneet ilmaluivattua kinkkua koskaan mutta varmasti kokeilemme. Meillä on myös tämä parsakeitin ja se on näppärä. Nuput pitää olla kuitenkin veden yläpuolella että kypsyvät vain höyryssä. Laitan tässä meidän ykkös reseptin parsan suhteen. Kokeile ja nauti.
    Keitä kolme kananmunaa kovaksi pilko ne lautasella reiluiksi paloiksi.
    Laita paistinpannulla reilusti voita lisää siihen jonkinverran Aromat maustetta tai ripaus suolaa. Me käytämme Aromat maustetta. Huuhdo yksi reilu persilja nippu ja pilko se sulan voin joukkoon. Levy on koko ajan miedosti päällä ja lisää sitten kananmunan palaset ja lämmitä vielä hetki, mutta älä sekoita koska munat sulavat pieneksi mössöksi Tämä lämmin ihanuus kaadetaan lautasella olevien kuumien parsojen päälle. Voita menee aika reilusti koska munat imee sen mutta joskus voi näinkin herkutella.
    Suosittelen niin yllätyt miten hyvin nämä sopii yhteen.
    Kauniisti olet pöydän kattanut tällaisessa pöydässä olisi ihana syödä juurikin vaikka tämä ateria. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle niin mukavasta, pitkästä kommentistasi! Tätä teidän suosikkiohjetta on kokeiltava ehdottomasti. Kuulostaa herkulliselta! 😊😍

      Poista
  2. Parsan ohjetta tarvitsenkin. Lumo lifestyle blogissa oli uunissa tehty parsatangot. Mietin, että miten laittaisin omat parsat, jotka ovat vielä jääkaapissa. Mutta herkullinen teillä juhlapöytä! En muuten tiennyt, että parsalle on oma kattila.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tekin olette aloittaneet jo parsakauden. 😊 Juuri yksi päivä sanoin miehelle, että haluaisin tehdä valkoisesta parsasta keittoa, samanlaista jota olen syönyt ravintoloissa. Tiistaiterkkuja sinulle! ☀️

      Poista
  3. Kiva, että tekin olette aloittaneet jo parsakauden. 😊 Juuri yksi päivä sanoin miehelle, että haluaisin tehdä valkoisesta parsasta keittoa, samanlaista jota olen syönyt ravintoloissa. Tiistaiterkkuja sinulle! ☀️

    VastaaPoista