torstai 15. huhtikuuta 2021

Parvekkeen kevät 2021














HEI!

Pitihän sinne parvekkeellekin jo väriä hankkia ja heittää kuivahtaneet kanervat pois.

On ollut harmaata ja sateista, mutta parvekkeella on jo vähän väriä!

Golfpallon näköisiä/kokoisia rakeita on satanut monena päivänä eli ulkona ei vielä loikoilla auringosta nauttien. Polyrottinkisen sohvaryhmän istuinpehmusteet joutuvat olemaan sisällä ja olkkarissa on otollinen leikkipaikka. Tyynyjä retuutetaan vähän sinne ja tänne tai toisinaan niistä kasataan iso keko. Hauskaa toki, että nämä pian 12-vuotta täyttävät keksivät kaikkea kivaa tekemistä sisällä. :)

Pariin otteeseen olemme jo grillailleet, kunhan sää tästä lämpenee niin ei muuta tehdäkään kuin syödä grillin käristämiä antimia. Ja mistä olen haaveillut jo pitkän, pitkän aikaa, ystävien kutsumisesta kylään! Olisi niin ihana rupatella ja kahvitella ulkosalla, mies voisi hoitaa ruokapuolen ja minä seurustelun, heh. ;)

Täällä etäkouluillaan ja yritetään jaksaa kotiarjessa, miten sinulla menee?




Extemporevalinta, en edes tiedä kukan nimeä!



 

2 kommenttia:

  1. Kiitos kysymästä. Hyvin menee tässä vihreässa talvessa etelämmässä Reinin varrella. Vartoan, että päivälämpötila nousisi vähintään 15 asteeseen ja voisin nostaa pelargonioitteni pistokkaat kattoterassilleni aurinkoon päivän ajaksi. Mutta kun ei niin ei. Alle 10 asteessa pysytään ja pelakuita paleltaa. Sarviorvokit nauttivat näistä ilmoista.

    Serkuilla Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa ja Yorksihressä on tiistaihin asti päivällä lämpimämpää. Lohduttavaa, että ensi viikolla pääsemme jo 10 asteen paremmalle puolelle. Pelargoniat kylläkin tarvitsevat 15 asteen yölämpöjä, että alkavat tehdä nuppuja.

    Tämä koronavuosi on koululaisille katastrofi vaikka kuinkakin pidetään etäkoulua. Liittovaltion opetusministeri ehti jo luvata 1 miljardin tukiopetukseen. Opettajajärjestöjen mukaan 11 miljoonasta koululaisesta joka viides tarvitsee tukiopetusta, että voi kuroa aukot kiinni. Konkreettista suunniltelmista vasta keskustellaan, ja tukirahoitus alkaa vasta seuraavana kouluvuotena syksyllä. Toivottavasti pääsevät syksyyn mennessä neuvotteluissa johonkin tulokseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti aurinkoa riittää sitten kesällä ja syksyllä vähän enemmän. 🌞

      Kannoin muuten meidän viime vuotiset pelargoniat autotallista parvekkeelle. Aina, kun on edes hetken verran aurinko paistanut olen kannellut ruukkuja parempiin paikkoihin. Tänään on onneksi jo monta astetta mukavampi kevät-ilma, mutta pelargoniat jäivät kyllä aiemmin tällä viikolla raesateen armoille..Ehkä siitä vielä tokenevat. Tai sitten ei, sen näkee myöhemmin. 😊 Jaksamista sinne ja keväisiä terkkuja! 🌞🌱

      Poista