keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Mitä kuuluu saksalaiseen aamiaiseen?

Olen asiantuntija ;) aamupala-asiassa koska olen käynyt kokeilemassa varmasti kaikki meidän kaupungin aamiaiset niin kahviloissa kuin hotelleissa. Ja asiantuntijuus ulottuu myös lähikaupunkien tarjontaan sekä hotelliöihin Saksan isoimmissa kaupungeissa. Eli tieto-taitoa löytyy! Heh! :D

Toissa viikolla treffasin ystävääni, ketä en ollut tavannut pitkään aikaa, aamiaisen merkeissä. Minulla ei ole vapaaehtoistöitä perjantaisin ja hänellä sattui olemaan vapaapäivä. Valitsimme paikaksi kahvilan joka on hieman syrjässä keskustasta, mutta järkevän ajomatkan päässä. Kahvila ei ole auki kuin loppuviikosta ja on aivan mahdottoman suloinen paikka. Eli vaikka aamiainen olisi koostunut yhdestä kuivasta sämpylästä ja laihasta teestä olisin silti tykännyt. ;) Olen käynyt ko. kahvilassa ennenkin ja aina yhtä hurmaava kokemus. (Aamiaiseen kuuluu enemmänkin kuin yksi sämpylä ja tee ei ole laihaa. ;))


Mutta mitä aamiaiseen YLEENSÄ kuuluu (jos se ei ole buffet) :


  • Kannu teetä tai kahvia. Kannun koko vaihtelee. Lisämaksusta saat kaakaon, cappuccinon tmv. (Mielestäni kaakao voisi olla yhtenä juomavaihtoehtona, koska monet lapset joisivat kaakaon mieluiten.)
  • Korillinen erilaisia sämpylöitä. Saksalaiset rakastavat rapeakuorisia, siemenillä koristeltuja vehnäsämpylöitä. Ja niitä on useampi. Ainakin 2 per nenä. Tuore croissant saattaa löytyä myös.
  • Lasillinen appelsiinimehua ja olen huomannut, että se on se suosituin mehu joka löytyy aamiaispaketista. (Buffetista löytyy kyllä Multifrucht ja omppu!) Minä tilaan joskus itselleni pikkupullollisen vettä tai pyydän hanavettä lasillisen.
  • Muutama leikkeleviipale (kalkkuna, palvikinkku ja salami) sekä pari palaa juustoa. Pikkupalanen brie-juustoa (jotain valkohomejuustoa) ja usein löytyy myös edamia sekä jotain yrtillä maustettua. (Bärlauch on aika suosittua.)
  • Keitetty kananmuna sisältyy aamiaiseen aina toisinaan ja joissain paikoissa voi lisämaksusta tilata munakokkelin tai paistetun kananmunan, Rührei tai Spiegelei. Mitä kalliimpi aamiainen, sitä enemmän sisältyy hintaan tietenkin. ;)
  • Väripilkkuina kurkku- ja paprikaviipaleet ja vähän tomaattiakin. Mahdollisesti muutama viipale appelsiinia sekä vesimelonia.
  • Jälkiruokaa ei yleensä kuulu, Buffet on sitten eri asia. Silloin voi popsia vaikka 10 suklaamuffinsia. ;) Mutta tässä ko. paikassa jossa kävin ystäväni kanssa, siellä tarjoillaan pieni jälkiruoka kulhossa.


Tapaan usein ystäviäni aamiaisen merkeissä, jos aikataulut vaan natsaavat yhteen. Varsinkin perjantai on usein sellainen päivä, että pystyn sopimaan aamutreffit johonkin hotelliin tai kahvilaan. On mukava aloittaa viikonloppu, kun on saanut höpötellä ystävien kanssa ja nauttia hyvästä ruoasta siinä samalla. Tällä viikolla on kaikkea muuta puuhaa, että en kerkiä aamiaiselle. Ehkä ensi viikolla. :)



Pöytiin tarjoiltu aamiainen vai buffet? 
Kummasta sinä pidät enemmän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti