perjantai 30. kesäkuuta 2023

Mansikkatäytekakku on kesän herkku!

Mitä kuuluu kesään? Kärpäset, hiekkaa varpaissa, rusketusrajat, jätskitahrat rinnuksilla, neonvihreät varpaankynnet, mökkilaituri, torilta ostetut herneet, kesäfestarit ja vastaleikatun nurmen tuoksu. Mutta mikä puuttui joukosta? Joku aika olennainen osa kesää? No tietenkin mansikat! Kesä ilman mansikoita on kuin leffailta ilman herkkuja tai saunominen ilman vastaa. Ne vaan kuuluvat yhteen ja piste.

Toissa viikonloppuna yllätin lapset sekä miehen leipomalla meille pienen kakun. Kolmen munan pohja paistui irtopohjavuoassa aika nopeasti ja kaikki muukin hoitui rivakasti. Puolitin kakkupohjan ja kostutin pillimehulla (pillillä on hyvä puristaa tasaisesti joka puolelle, heh), viipaloin mansikoita väliin. Vaahdotin kermaa ja lisäsin mascarponea sekä tomusokeria joukkoon. Kakun välissä on myös kerma-mascaponevaahtoa. Yritin kuorruttaa mahdollisimman tasaisesti ja muutamat mansikka- ja nonparellikoristeet päälle.












Aalto-maljakossa on melkein aina kukkakimppu!

 

2 kommenttia:

  1. Kakkuohjeita juuri selailin ja näin sun kakun.Mulla on mustikoita, joita laitan nyt kakun päälle.Oli mansikat niin kovassa hinnassa vielä kaupassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nams, mustikat käyvät varmasti ihan yhtä hyvin! 🍒🍓🫐🍌🍋🍊🍉

      Poista