Katsotaan mitä blogiini tuleekaan, mutta ainakin leipomista ja ruoanlaittoa, joista kummastakin pidän todella paljon. :)
Kakku maistui myös 'hieman' muunneltuna; valkoisen sokerin sijasta luomuraakaruokosokeria eikä minun versiooni tullut kahvijauhetta (<-- en juo kahvia...).
Helppo valmistaa, erittäin maukas & vatsa kiittää. :)
175 g voita
175 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
0.5 tl kahvijauhetta
3 kananmunan valkuaista
valmistusaika 30 - 60 min
- Sulata voi. Lisää pilkottu suklaa ja anna sulaa siinä.
- Vatkaa sokeri ja keltuaiset voimakkaasti joukkoon. Lisää jauhot ja kahvi.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti seokseen.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan.
- Paista kakku heti uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 27 minuuttia.
- Kakku jää hieman tahmeaksi sisältä. Anna kakun jäähtyä.
- Kun kakku on jäähtynyt voit ripotella päälle tomusokeria.
175 g dark chocolate
2 dl/0,8 cups sugar
3 egg yolks
1 dl/0,4 cup flour
0.5 tsp coffee powder
3 egg whites
cooking time 30 - 60 min
- Melt the butter. Add chopped chocolate and let it melt.
- Whisk the sugar and egg yolks. Add the flour and coffee powder.
- Whisk the egg whites until stiff and turn it gently to the mixture.
- Pour the batter into a greased and floured cake tin.
- Bake the cake on the lowest level at 200 degrees 27 minutes.
- The cake will be slightly sticky inside. Leave the cake to cool.
- When the cake has cooled, you can decorate with powder sugar.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti