Kaapista löytyi vain pari kertaa käytettyä maissitärkkelystä. Paketissa oli koreillut komean tiikerikakun kuva ostaessani sen, muistaakseni Lidlistä. Toisinaan 'unohdan', että kakku- tai muffinitaikinoihin voisi vehnäjauhoista osan korvata peruna- tai maissijauhoilla, näin leivonnaisesta tulee maittavan kuohkea ja pehmeä. Vaikka perheessämme ei ole ruoka-aineallergioita halusin kuitenkin kokeilla täysin gluteenittomien leivonnaisten valmistusta, helpon suklaamuffinireseptin löydettyäni. Tuttavamme on keliaakikko ja heidän illanistujaisissa olen syönyt valtavan hyviä, supersuklaisia kuppikakkuja paksun kuorrutteen kera. Näissä minun yksilöissäni oli vain tomusokerihuntu. :)
125 g huoneenlämpöistä voita
2 dl (raakaruoko)sokeria
2 kananmunaa
~3,5 dl maissi- ja/tai perunajauhoja
tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl leivinjauhetta
vaniljarouhetta myllystä
(tai vaihtoehtoisesti vaniljasokeria 1 tl)
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl maitoa
Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon kananmunat.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Täytä muffinivuoat n. 3/4 ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Voi että, minkä lisän suklaahiput olisivat antaneet....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti