tiistai 18. huhtikuuta 2017

Banaanikakku Marianne Crush -twistillä

Maku.fi -sivuston Perinneruokaa prkl- blogissa ollutta reseptiä hiukan muunnellen valmistui maukas banaanikakku kahvipöytään. Pehmeät banskut ja voin loput sai käytettyä kivasti, samoin Fazerin Marianne piparmintturouheen jämät.
















Resepti, KLIK!!


2 kpl kananmunaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna
2 kpl banaania (murskattuna )
3 rkl kermaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

Murskaa kypsät, pehmeät banaanit vaikkapa haarukalla. Sulata voi. Sekkita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi, banaanimurska ja kerma. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi vielä kuivat ainekset. Paista 175 asteessa n. 45 min. Kokeile kypsyyttä vaikkapa hammastikulla.






Lisäsin itse vielä ehkä noin desin verran
Marianne Crush -piparminttusuklaarouhetta
 ja vehnäjauhoista osan korvasin perunajauhoilla. 
:) 
Joskus voi hyvin varioida!







4 kommenttia:

  1. Namskis, kun näyttää mehevältä kakulta!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein hyvää, bansku ja piparmintturouhe passasivat kivasti yhteen. :) (Kunhan ei liika laita, saattaisi tulla liian makeaa...)

      Poista
  2. Nyt herahti vesi kielelle! Ja vielä mansikoita! Pitääkin seuraavalla kerralla tehdä, kun mustuneita banaaneja löytyy hedelmävadilta. T.Maija Myrskyluodolta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tulee vahingossa ostettua uusi terttu banaaneja vaikka edellisiäkin olisi ollut jäljellä, silloin tulee tehtyä banaanikakkua. 😊 Oikein kiva, iisi resepti.

      Poista