Pieni, 2,5 dl taikina, ilman kananmunaa ja kuivahiivalla. Paaaaljon enemmän voita kuin resepti sanoo (silmämääräinen mittaus :;)) ja iso loraus kardemummaa tuubista! Mutta maistuipa pellillinen korvapuusteja hyvältä, ei siis riittänyt pakkaseen asti. Ensi leivontakerralla sitten puolen litran tai jopa litran taikina, että saadaan enemmän herkkuja kahvin/teen kera. En osaa oikein sanoa eroa kananmunattoman tai kananmunallisen taikinan välillä, koska taikina varmasti muutenkin käyttäytyi eri lailla, kun sitä voita lorahti oikein kunnolla. :D Mutta pahempia eivät olleet ainakaan, heh, sen voin taata. ;) Eli ensi kerralla on ihan makukysymys onko kananmunia vai ei, mutta tuorehiivasta tykkään enemmän. Toki monesti leivon sämpylöitäkin kuivahiivan kanssa ja oikein herkullisia niistä tulee ja taikina nousee hienosti. :)
Pullavaa tiistaita kaikille tasapuolisesti, kumpa olisikin vielä korvapuusteja teen kera. Ei ole ei. Se tietää sitten sitä, että viikonloppuna voisi leipoa tai loppuviikosta.
Enpä muista, koska olisin korvapuusteja leiponut! Nam!
VastaaPoistaPullantuoksuista viikon jatkoa!
Pullan tai muun leivonnaisen tuoksuista viikkoa sinullekin 😊😊💕
Poista