tiistai 23. tammikuuta 2018

Korvapuusteja













Pieni, 2,5 dl taikina, ilman kananmunaa ja kuivahiivalla. Paaaaljon enemmän voita kuin resepti sanoo (silmämääräinen mittaus :;)) ja iso loraus kardemummaa tuubista! Mutta maistuipa pellillinen korvapuusteja hyvältä, ei siis riittänyt pakkaseen asti. Ensi leivontakerralla sitten puolen litran tai jopa litran taikina, että saadaan enemmän herkkuja kahvin/teen kera. En osaa oikein sanoa eroa kananmunattoman tai kananmunallisen taikinan välillä, koska taikina varmasti muutenkin käyttäytyi eri lailla, kun sitä voita lorahti oikein kunnolla. :D Mutta pahempia eivät olleet ainakaan, heh, sen voin taata. ;) Eli ensi kerralla on ihan makukysymys onko kananmunia vai ei, mutta tuorehiivasta tykkään enemmän. Toki monesti leivon sämpylöitäkin kuivahiivan kanssa ja oikein herkullisia niistä tulee ja taikina nousee hienosti. :)


Pullavaa tiistaita kaikille tasapuolisesti, kumpa olisikin vielä korvapuusteja teen kera. Ei ole ei. Se tietää sitten sitä, että viikonloppuna voisi leipoa tai loppuviikosta.



2 kommenttia:

  1. Enpä muista, koska olisin korvapuusteja leiponut! Nam!
    Pullantuoksuista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullan tai muun leivonnaisen tuoksuista viikkoa sinullekin 😊😊💕

      Poista