Kakku leivottu Myllyn Paras -ohjeella (KLIK!)
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3½ dl (erikois)vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Raidat:
⅓ kakkutaikinaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kevytkermaa
Leivitykseen:
rasvaa
korppujauhoja
Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.
Ota 1/3-1/2 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.
Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.
Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.
Maukasta tiistaita ❤❤❤
Tiikerikakku on varma valinta maun ja onnistumisen suhteen!
VastaaPoistaKyllä, takuu varma hittikakku :)
Poista