tiistai 23. kesäkuuta 2020

Lastenjuhlien suunnittelua

Miten tämä kesä on tullut kuin varkain? Kesällä on meidän muksujen synttärit ja nekin siis ihan nurkan takana. Vasta oli huhtikuu, pääsiäinen ja nyt helteet ja syntymäpäivien suunnittelut meneillään. Monella sukulaisellekin on ollut Suomessa juhlapäivä ja olen lähettänyt muutamat paketit Suomeen päin. Kun ei paikalle pääse fyysisesti niin muistetaan sitten muilla keinoin. Hengessä mukana!












Keskustelimme lasten kanssa siitä, että viettäisimme heidän juhlansa tänä vuonna kahtena eri päivänä. Parin, kolmen tunnin kivat kemut niiden muutaman lähimmän kaverin kera (kokoontumisrajoitukset huomioiden!). Sovimme, että kumpikin kutsuu 5 ystävää. Se olikin lapsille helppo juttu, valitsivat ne keiden kanssa viettävät yleensäkin eniten aikaa. Kavereille on jo ilmoitettu päivämäärästä ja alustavasta kellonajasta, mutta kutsukortit lähtevät vielä postilaatikkoihin.







Teemme samoin, kuin viime vuonna ja viemme kutsut henkilökohtaisesti. Ettei sitten välitunnilla tulisi mitään hämminkiä, kun joku saa kutsun ja joku ei. Toisaalta tämän ikäiset kyllä ymmärtävät jo ihan hyvin, että kaikki luokkakaverit eivät vaan ole niitä parhaimpia ystäviä ketkä kutsuisivat omiin juhliinsa. Se pitää vaan ymmärtää ja se on ihan ok. Eikä sellaisesta pidä pahastua.

Meidän muksut päiväkoti-ikäisinä katselivat monet kerrat naulakoiden luona silmät ympäripyöreinä, kun joku tarhakamu repi innoissaan auki kirjekuorta ja jonka sisältä paljastui suloinen synttärikutsu. Ja kun asiasta eli siitä, että meidän muksujen naulakolta ei ko. kutsua löytynyt, ei tehty sen suurempaa draamaa niin lapset sivuuttivat asian hyvin nopeasti. Lapsille pitää mieluummin opettaa olemaan iloinen toisen puolesta ja siitä, että tämä saa pitää kivat kemut kuin korostaa lapselle sitä, että olipas tyhmä juttu, kun sinua ei kutsuttu. Ei meitä aikuisiakaan kutsuta joka paikkaan. ;)




Katjes -karkit sopiva kaikille 
koska niissä ei ole gelatiinia.





Kaupasta on jo haettu kertakäyttöliinat, lautasliinat, koristeita, kynttilät kakkuihin, pahvimukeja, paperilautasia, kavereiden kotiinlähtö-pussukoihin 'täytettä', paperipillejä sekä vähän herkkuja. Tarjolle tulee tietysti se synttärikakku, pikkupizzoja, muffineja, kaupan tuulihattuja sekä jotain muuta naposteltavaa. :)


Tiistaiterkkuja!
Suomessa kuulemma
tarkenee aika kivasti. ;)




p.s. Pallokuvioiset servietit ja mukit ovat eri kaupasta, mutta nehän passaavat aivan täydellisesti yhteen. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti