sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2020, 6. luukku: Itsenäisyyspäivä & 2. adventti

 





















Tänään olemme syöneet riisipuuroa itsenäisyyspäivän sekä toisen adventtisunnuntain kunniaksi. Eiliset juustot (eilen söimme hampurilaisia ja juustot jäivät melkein kokonaan maistelematta) katoin pöytään myös sekä ihanaakin ihanampaa Fazerin suklaata. <3


Valitsimme Muumi-mukeista sinisävyiset ja laseiksi siniset Iittalan Verna-lasit. Tummansiniset Teema-lautaset minulla on ollut todella, todella kauan. Onneksi niitä on vielä 4 lautasta jäljellä. ;) Verso Designin huopainen alusta sekä kaapin periltä löydetyt siniset servietit osuivat myös kattaukseen siniseen värimaailmaan. 


Riisipuuro kiehui Hackmannin kattilassa jonka olemme saanet monta, monta vuotta sitten joululahjaksi. Puuro kauhottiin Iittalan Primavera-kulhoon Hackmannin isolla kauhalla (jonka taas olemme saaneet tupaantulijaislahjaksi). 


Ja, kun kerroin lapsille pöydässä olleista suomalaisista tuotteista, lapset huudahtivat yhteen ääneen: meidät on myös tehty Suomessa! :D Hah, kyllä lapsilla välähtää!


(Hyasintit ovat Ultima Thule- maljassa ja kynttilöiden alla Riihimäen lasin tarjoilulautanen.)


Mutta ei se suomalaisuus ole pelkästään kauniita suomalaisia tavaroita. Toki se on paljon, paljon muutakin. Vaikka olemme asuneet pian 10 vuotta Saksassa, minä olen pysynyt kyllä ihan samana suomalaisena, kuin mitä olin tänne muuttaessa. Ja se ylpeys ja rakkaus omaa kotimaata kohtaan vaan jaksaa kasvaa kasvamistaan. 


Tänä vuonna itsenäisyyspäivä on erityisen haikea, koska tiedän, että tänä talvena emme tule Suomeen. Mutta hätä ei ole tämän näköinen, aina voi viestitellä sukulaisille sekä ystäville ja vaihtaa kuulumiset. Kilometrit välissämme ei ole mikään este yhteydenpitoon. <3


Hyvää itsenäisyyspäivää rakas Suomi, pysykää terveinä ja mukavaa juhlapäivää kaikille!

6 kommenttia:

  1. Hyvin päivän teemaan valittu kattaus ja tarjottavat. Ihanaa on, että saamme viettää itsenäisyyspäivää.
    Hyvää itsenäisyyspäivää teille myös sinne Saksaan 🇫🇮💙

    VastaaPoista
  2. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne Saksaan. Ja mukavaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
  3. Itenäisyyspäivän illan juhlaillallista juhlimme mekin täällä Suomessa hyvän ruoan merkeissä ja pieni apulaiseni koristeli meidän jälkkärit. Kauniit kattaukset teillä ja hyvää Itsenäisyyspäivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ruoka perheen kesken Suomen itsenäisyyttä juhlien kuulostaa todella hyvältä. :) <3

      Poista