perjantai 15. lokakuuta 2021

Porkkanakeitto (+mukavaa viikonloppua)

Mukavaa perjantaita sinulle!

Blogin puolella on ollu hieman hiljaista. Olen ollut nimittäin hieman kipeänä eikä ole oikein ollut energiaa tulla koneen äärelle. Ja ei, koronavirusta tämä nyt ei ainakaan tainnut olla ja tänään on onneksi jo parempi fiilis. Mutta päivä kerrallaan ja välillä leväten sekä teetä hörppien. :)

Edellisessä postauksessa oli ohje porkkanakakkuun ja tänään ohje keittoon...jossa on myös pääraaka-aineena porkkanat. :D Nämä nimittäin tuli tehtyä silloin samalla kertaa. Oikea porkkanayliannostus!



Nautitaan mukavasta lokakuisesta viikonlopusta. 🧡









n. 500 g porkkanoita
sipuli
valkosipulinkynsiä maun mukaan 
(minulla taisi olla 3 pientä)
tilkka öljyä
5 dl vettä + liemikuutio
1 dl ruoka(kermaa)
suolaa, pippuria, timjamia mausteeksi

Fetaa sekä (yrttimaustettuja) krutonkeja annoksen päälle.



Pilko sipulit ja kuullota niitä öljytilkassa kattilassa hetki. Lisää sitten porkkanapalaset. Sekoittele hetki ja kaada sitten joukkoon vesi sekä liemikuutio. Keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä. Kaada ylimääräinen vesi kattilasta toiseen astiaan. 
Soseuta porkkanat, lisää mausteet sekä kerma ja lisää kasvislientä halutessasi. Tarjoa fetajuuston, krutonkien sekä tuoreen leivän kanssa. :)









6 kommenttia:

  1. Porkkanakeittoa ei ole tullut keitettyä vaikka monesti on käynyt mielessä. Tämä on kyllä helppo ohje jota kokeilen vihdoin viimein. t. Ella

    VastaaPoista
  2. Porkkanakeitto on niin hyvää! Ei vain tule tehtyä kovin usein. Perjantaina tein kurpitsakeittoa, jossa oli myös porkkanaa ja perunaa ja tuli kyllä tosi hyvää.
    Mukavaa lokakuista sunnuntaita ❤🍂🍁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi hyvältä, kurpitsa onkin hyvä, syksyinen raaka-aine. 😊 Sunnuntaiterkkuja sinnekin!! 🍂🍁🍂

      Poista
  3. Voin niin samaistua, toista viikkoa jo flunssassa. Paranemista sinullekin <3

    VastaaPoista