keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Pöllitty fillari ja uusi tilalle!

Parisen viikkoa sitten lapset soittivat minulle kauhuissaan. Suunnilleen huusivat puhelimen toisessa päässä, että "nyt se sitten tapahtui". Toki ihmetttelin, että mitä ihmettä on nyt TAAS tapahtunut. Poika oli unohtanut lukita polkupyöränsä ja se oli lähtenyt pitkäkyntisen matkaan harrastuspaikan pihalla. Varkaan on täytynyt olla aika ovela, että on osannut käydä sisäpihalla kurkkimassa polkupyöräapajat. (Ei nimittäin ole sellainen kohta, että näkyisi tielle taikka jalkakäytävälle.) 

Noh, itkut ei auta, pyörä vietiin ja sillä sipuli! Kaikkia otti tietenkin päähän ja erityisesti poikaa, joka oli unohtanut lukita pyöränsä. Mutta valitettavasti fillareita lähtee vieraiden matkaan harva se päivä, olkoot ne sitten lukittu tai ei. (Viimeksi tänään kuulin jostakin, että läheisen ruokakaupan pihalta oli hävinnyt lukittu aikuisten polkupyörä.)

Tilasimme uuden pyörän sekä parit hyvät, vahvat lukot. Katsotaan pysyykö nyt pyörä paremmin tallessa! 


Eli tämä oli tälläinen muistutuspostaus: lukitkaa pyörät! 

Keskiviikkoterkuin!


p.s. Kävimme tekemässä rikosilmoituksen ja koska pyörä kuului pojalle, oli hänen tehtävänsä hoitaa asia poliisilaitoksella. Poikaa ei jännittänyt yhtään ja selvitti asian selkeästi ja kuvaili tapahtuneen. Myöhemmin poliisi vielä soitti minulle, kun olimme unohtaneet lisätä jonkun kohdan ilmoitukseen. Ja tosi hyvä, että vastasin...en yleensä vastaa tuntemattomiin numeroihin. :)

2 kommenttia:

  1. Voi mikä harmi! Pyörävarkaudet ovat niin yleisiä ja sitte ne hylättynä viskataan johonkin ojaan. Vuosia sitten meidän nuoremman tyttären pyörä varastettiin, mutta sitten se löytyi puroon heitettynä jonkun ajan kuluttua, kun veden pinta oli laskenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toki olla, että tämäkin pyörä löytyy joskus jostain... Keljuja juttuja! ☹️

      Poista