perjantai 10. helmikuuta 2023

Kinkkupiirakka

 













pohja
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
ripaus suolaa


Nypi voi ja jauhot ja lisää vesi sekä suola.
Painele n. 26 (irtopohja)vuoan pohjalle.


täyte
200 g kinkkua 
(pilkoin keittokinkkuviipaleet pieniksi)
150 g emmentaljuustoraastetta
1 paprika
1 punasipuli
tuoretta persiljaa
3 kananmunaa
fetajuustoa (paketin viimeiset murut)
yrttituorejuustoa (myöskin paketin loput)
loraus kermaa (purkin pohjalla oli ehkä 1 dl)
mustapippuria mausteeksi

Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin ja lisää pohjan päälle. 
Paista 175 asteessa, n. 35 min.




Suolainen piirakka toimii kyllä aina. Sopii loistavasti lounaaksi, iltapalaksi teen kera tai evääksi töihin ja mukaan otettavaksi retkille. Siitä saa tehtyä helposti kasvisruokailijalle sopivan tai sitten vegaanisen version. Omasta blogista löytyy varmasti noin 25 suolaisen piirakan reseptiä, mutta lisää sopii tulla, ovathan ne aina yhtä hyviä! :) Mikä on sinun lempparitäytteesi? Kala, kasvis vai liha? Tai joku kiva kombinaatio näistä. Kerro kommenteissa!


p.s. Kaunis kaitaliina on viime vuoden joululahja ja värikkäät Teema-lautaset tuovat kattaukseen ripauksen kevään tuntua. 

2 kommenttia:

  1. Suolainen piirakka sopii tosiaankin moneen tilanteeseen. Välillä unohdan sen olemassaolon. Sitten teen taas useammin. Maku vaihtelee mieltymyksesi ja sen mukaan, mitä aineita kaapissa sattuu olemaan.
    Mukavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juuri näin! Kaikki jääkaapista löytyvät jämät voi piilottaa piirakan uumeniin. Ei tule ruokahävikkiä. 😊😊

      Poista